'Civil War'-scenaristen over schurkenprobleem Marvel

'Civil War'-scenaristen over schurkenprobleem Marvel

Krijgt Marvel met Thanos wel een goede schurk?

Scenaristen Stephen McFeely en Christopher Markus werken op dit moment hard aan Marvels Avengers: Infinity War-films. De twee spraken tegenover Joblo over het probleem dat Marvel lijkt te hebben met slechteriken. Bijna altijd zitten er schurken in de films die niet zoveel te doen hebben en niet zo goed ontwikkeld worden. Zij geloven dat daar met de Infinity War-films verandering in komt.

”Ik snap de kritiek, maar de eerste fases waren allemaal oorsprongsverhalen. Je krijgt zo een soortgelijke slechterik. Als het niet langer een oorsprongsverhaal is, krijg je meer vrijheid om andere schurken te maken. Ik snap het probleem. Maar het was niet Robert Redfords verhaal, het was Captain America: Winter Soldier. Het was ook niet de reis van de Red Skull, maar van een man die van een zwakkeling veranderde in een Amerikaanse held en toen in het ijs verdween. Dus dat is moeilijk met een film van 120 minuten, maar Thanos gaat dat misschien veranderen.”

Hoe kijken jullie naar het schurkenprobleem van Marvel? Valt het wel mee, of zijn de slechteriken waar de helden tegen vechten tot nu toe altijd zwak geweest?



NieuwsFilm

meest populair