'The Hunger Games' overtreft 'The Maze Runner'

'The Hunger Games' overtreft 'The Maze Runner'

'The Divergent Series' duidelijk minder geliefd.

Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op de drie sci-fi YA-filmreeksen die afgelopen jaren in een razend tempo in de bioscoop zijn verschenen en nog verschijnen. Niet geheel onverwacht blijkt de filmreeks rond Jennifer Lawrence's Katniss Everdeen het meest geliefd.

1. Hunger Games (2012 - 2015)


De Hunger Games-trilogie, met vier films de eerst afgeronde reeks, wist maar liefst 54 procent van de stemmen te verzamelen. Op de reeks is in de reacties wel wat commentaar terug te lezen. De eerste film wordt met name gewaardeerd, de opvolgers zijn een stuk minder geliefd.



2. Maze Runner (2014 - heden)

De tweede stek gaat overtuigend naar de Maze Runner-trilogie, waarvan het laatste deel nog moet verschijnen. De films rond met name Dylan O'Briens Thomas pakte 34 procent van de ruim 900 stemmen. De derde film Maze Runner: The Death Cure moest begin volgend jaar uitkomen, maar door een ongeluk van O'Brien zijn de opnames uitgesteld en de verschijningsdatum onbekend.



3. The Divergent Series (2014 - heden)

Op de derde en laatste plaats is The Divergent Series beland, met slechts 9 procent. In de reeks rond met name Shailene Woodley's Tris zijn drie delen verschenen en elk deel werd steeds zwaker ontvangen en de opbrengst van het derde deel was met - tot op heden - $158,6 miljoen wel erg mager. Het tweede deel kwam tot bijna $300 miljoen. Het gevolg is dat het afsluitende deel Ascendant met een beperkt(er) budget gemaakt zal moeten worden.



NieuwsFilm

meest populair