Mark Hamill over oorspronkelijke openingsscène 'Star Wars: The Force Awakens'

Mark Hamill over oorspronkelijke openingsscène 'Star Wars: The Force Awakens'

'Luke Skywalker' over de interessante alternatieve start.

Mark Hamill is uiteraard bekend van zijn rol als Luke Skywalker in de Star Wars-films. In gesprek met The Wrap laat hij weten dat hij aandachtig het geruchtencircuit heeft gevolgd gedurende de totstandkoming van Star Wars: The Force Awakens. Eén van de geruchten die hij toen vernam blijkt nu te kloppen.

In gesprek met The Sun laat de acteur weten dat de openingsscène er heel anders uit had kunnen zien. Zoals er voorafgaand al werd geopperd zouden we in die scène een koppeling tussen de 'original trilogy' en The Force Awakens krijgen te zien..

Volgens Hamill zou de film oorspronkelijk starten met een shot van Luke Skywalkers afgehakte hand uit Empire Strikes Back. Deze zou in de ruimte rond zweven, met zijn vaders blauwe lightsaber nog vast. De hand zou vervolgens vergaan in de atmosfeer van de planeet Jakku en de lightsaber zou op de planeet neervallen.

Deze beschrijving komt volgens Nerdist overeen met een gerucht die enkele jaren voor het verschijnen van VII al rondzong op het web. Mogelijk wordt in Rian Johnsons Star Wars VIII (2017) duidelijk hoe het lichtzwaard uiteindelijk in handen kwam van Lupita Nyong'o's Maz Kanata.

NieuwsFilm

meest populair