Celebrity

Seth Rogen: 'Superbad'-grappen waren schaamteloos homofobisch

De Jonah Hill/Michael Cera-komedie is nochtans goed ontvangen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 14:22 in Celebrity
Deze week is Bad Neighbors 2: Sorority Rising uitgekomen en ter promotie is hoofdrolspeler Seth Rogen een interview aangegaan met The Guardian. Tijdens hun kletsuurtje kwam naar buiten dat Superbad (2007) eigenlijk best veel controversiële grappen bezit. Zelfs de 34-jarige Canadees is het daarmee eens.

"Het is grappig om naar de films te kijken die we tien jaar geleden hebben gemaakt, maar dan met een nieuwe kijk op het huidige tijdperk en de hedendaagse sociale bewustheid. Er zitten zeer zeker dingen in onze eerdere films - en eigenlijk ook wel onze recentere films - waarvan je zelfs een jaar later zegt: 'Eh, misschien was dat niet echt een geweldig idee.' Er zitten vermoedelijk een aantal grappen in 'Superbad' die soms in de buurt van schaamteloos homofobisch komen. Het wordt allemaal verwoord door middel van scholieren, die inderdaad zo praten, maar het zou dwaas zijn om niet te erkennen dat ook wij, in zekere mate, dat type taalgebruik op vele manieren verheerlijken."

De komedie met het grappenmakende trio Michael Cera, Jonah Hill en Christopher Mintz-Plasse was zowel een financieel als een kritisch succes. Velen scharen zich erachter dat Superbad iets nieuws aan het genre toevoegt. Rotten Tomatoes vat dan ook samen: "Balanceert behendig vulgariteit en oprechtheid terwijl de protagonisten in buitensporige situaties geplaatst worden. Een geloofwaardige blik op vriendschap die de ongemakkelijkheid van middelbare scholieren te boven gaat."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair