Eerste trailer 'Assassin's Creed'!

Wordt dit dan eindelijk een succesvolle gameverfilming?

Slechts zeer zelden slaagt men erin een gamefranchise succesvol te verfilmen. Men probeerde het bijvoorbeeld met de succesvolle franchises Need for Speed, Tomb Raider, Hitman, Mortal Kombat en slaagde slechts zelden (waaronder met de Resident Evil-films). Een nieuwe poging tot een succesvolle filmfranchise gebaseerd op een spellenreeks gaat op 5 januari in première: Assassin’s Creed. Vandaag is daar de eerste trailer van vrijgegeven en die geeft een mooie indruk van wat we van de film mogen verwachten.



In Assassin’s Creed is Michael Fassbender de veroordeelde crimineel Callum Lynch. Hij wordt gerekruteerd om deel te nemen aan een geheim experiment, waarbij hij zijn genetische herinneringen moet herleven. Een van zijn voorouders blijkt een vijftiende eeuwse Spanjaard te zijn, Aguilar genaamd en die blijkt lid te zijn van de geheime Assassins. Samen met mede-Assassin Maria (Ariane Labed) neemt hij het op tegen de Tempeliers.

In het heden wordt Lynch verder bijgestaan door Dr. Sophia Rikkin, een rol van Marion Cottilard. Zij werkt voor het bedrijf Abstergo Industries, dat het experiment om genetische herinneringen te gebruiken uitvoert. Haar vader, Alan Rikkin (Jeremy Irons) is de CEO van het bedrijf.

Assassin’s Creed van regisseur Justin Kurzel moet zoals gezegd de start van een nieuwe filmfranchise worden. De film kostte 125 miljoen dollar om te maken en zal internationaal dus behoorlijk wat geld moeten opbrengen om winstgevend te zijn. Een vervolg staat wel al gepland voor 2019.



NieuwsFilm

meest populair