Video

Eerste trailer 'Assassin's Creed'!

Wordt dit dan eindelijk een succesvolle gameverfilming?

door Jim Pedd om 19:22 in Video
Slechts zeer zelden slaagt men erin een gamefranchise succesvol te verfilmen. Men probeerde het bijvoorbeeld met de succesvolle franchises Need for Speed, Tomb Raider, Hitman, Mortal Kombat en slaagde slechts zelden (waaronder met de Resident Evil-films). Een nieuwe poging tot een succesvolle filmfranchise gebaseerd op een spellenreeks gaat op 5 januari in première: Assassin’s Creed. Vandaag is daar de eerste trailer van vrijgegeven en die geeft een mooie indruk van wat we van de film mogen verwachten.In Assassin’s Creed is Michael Fassbender de veroordeelde crimineel Callum Lynch. Hij wordt gerekruteerd om deel te nemen aan een geheim experiment, waarbij hij zijn genetische herinneringen moet herleven. Een van zijn voorouders blijkt een vijftiende eeuwse Spanjaard te zijn, Aguilar genaamd en die blijkt lid te zijn van de geheime Assassins. Samen met mede-Assassin Maria (Ariane Labed) neemt hij het op tegen de Tempeliers.

In het heden wordt Lynch verder bijgestaan door Dr. Sophia Rikkin, een rol van Marion Cottilard. Zij werkt voor het bedrijf Abstergo Industries, dat het experiment om genetische herinneringen te gebruiken uitvoert. Haar vader, Alan Rikkin (Jeremy Irons) is de CEO van het bedrijf.

Assassin’s Creed van regisseur Justin Kurzel moet zoals gezegd de start van een nieuwe filmfranchise worden. De film kostte 125 miljoen dollar om te maken en zal internationaal dus behoorlijk wat geld moeten opbrengen om winstgevend te zijn. Een vervolg staat wel al gepland voor 2019.
52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Game zelf is zo mijn ding niet maar aan de trailer te zien hebben ze wel alle kenmerken overgenomen dus misschien komt het wel goed met deze verfilming. Al moeten ze wel stoppen met afschuwelijke muziek te gebruiken in trailers van gameverfilmingen. Het enige minpunt aan deze trailer.

Ereptile

Avatar

Dat ziet er nog best prachtig uit! En Michael Fassbender is een geweldige acteur! Alleen de muziek past slecht hierbij! Er bestaat veel betere muziek...

MisterMarvel

Avatar

Oke ik was na de aankondiging nog erg sceptisch of dit goed verfilmd zou worden. Na het zien van de trailer ben ik volledig om. Wat een heerlijke trailer en er zitten alle aspecten van de game in. Kan niet wachten om hier straks 2 uur naar te kijken. Micheal is echt perfect gecast voor deze rol alleen jammer dat ik hem eigenlijk alleen nog maar als Magneto kan zien haha.

Muziek vond ik juist wel tof om in de trailer te stoppen. Ga er vanuit dat dit straks niet in de film zit maar dat ze er dan een passende soundtrack bij hebben.

benjamin

Avatar

Jammer van die vreselijke muziek die maakt dat ik dit al bij al geen volledig geslaagde trailer kan noemen. Verder ziet het er niet slecht uit en zeker na het geweldige Macbeth heb ik wel wat vertrouwen in dit team.

adofmirosch

Avatar

Wat een goede trailer! Ben er nu heel benieuwd naar, de games zijn ook vet :D.

eltorro

Avatar

Het sluipen zit er volgens mij niet meer bij, maar voor de rest ziet de trailer wel prima uit.

budspencer

Avatar

Not bad! Not bad at all T+)

Steve-O

Avatar

Trailer is maar slecht in elkaar gezet maar ik vind het er voor de rest wel goed uitzien. In ieder geval beter dan Warcraft ;)

Carnage

Avatar

Ik heb een goed idee, zet de trailer muziek uit en bekijk het met je eigen muziek die jij wel goed vind passen.

Problem solved..

kaedir

Avatar

Waarom nou weer Kanye West...

LMF

Avatar

Nothing is true, even Kanye West is permitted.

DeMuizenkoning

Avatar

MisterMarvel "Muziek vond ik juist wel tof om in de trailer te stoppen. Ga er vanuit dat dit straks niet in de film zit maar dat ze er dan een passende soundtrack bij hebben."


Mee eens, na alle reacties te hebben gelezen verwacht ik echt waardeloze muziek. En valt me eerlijk gezegd nog mee, het geluid/soundtrack past nog wel, maar geef toe, was beter geweest als we Kanye West gewoon niet hadden gehoord. Lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk dat we dit uiteindelijk in de film krijgen te horen, vaak genoeg komt de trailer muziek niet voor in de film zelf.

Verder wel een gave trailer, ik was een grote fan van de games (de laatste games zijn stukken minder) maar dit ziet er erg mooi uit, enige puntje wat ik iets minder vind zijn de hedendaagse scenes (misschien ook omdat deze me altijd irriteerde in de games zelf :E ), die metalen arm die hem optilt en zo... Maar het oude Spanje ziet er, tot nu toe, erg mooi uit!:Y

M0vieFreak

Avatar

Ziet er geweldig goed uit! T+) Ik snap niet waarom velen zeuren over de muziek, het is voor de trailer en vind het wel goed passen, we krijgen dit soort muziek toch niet in de officiele soundtrack. De animus is wel iets veranderd maar vind het wel een lochischere doel hebben. De gevechten, parkour, wapens, setting en de oorlog, echt alles is precies als de Assassin's Creed games. Dit word zeker weten een top film! Ik kijk er nu zelfs meer naar uit, kom maar op met de film! :Y

M0vieFreak

Avatar

Muufley "Mijn indruk is dat deze film vol zal zitten van dit soort onnozele "pose shots""


In de spellen maak je veel gebruik van parkour en het lijkt me juist logisch dat bij dit soort momenten zo'n 'pose' mogelijk maakt.

benjamin

Avatar

M0vieFreak "Ik snap niet waarom velen zeuren over de muziek"
Ik zie niemand zeuren, ik zie enkel mensen die hun mening geven.

Iemand anders die trouwens de indruk krijgt dat Jeremy Irons de bad guy zal worden op basis van dat beeld dat we van hem zien?

Artificialis

Avatar

Denk dat het een verstandige keuze is geweest om voor een nieuw personage en tijdperk te gaan. En niet letterlijk één van de games te kopiëren. Smiley face Nu voelt het meer aan als een aanvulling op de franchise en niet een verfilming van een bestaand deel.

nietselam

Avatar

benjamin "Ik zie niemand zeuren, ik zie enkel mensen die hun mening geven.

Iemand anders die trouwens de indruk krijgt dat Jeremy Irons de bad guy zal worden op basis van dat beeld dat we van hem zien?"


Benjamin, wordt jij nooit moe van jezelf?!! Je bent altijd heel beleefd in je reacties maar af en toe ook heel irritant met dat soort opmerkingen.
Ik zie juist wel meerdere mensen zeuren over de muziek, en nog terecht ook.

Voor de rest ziet het er prima uit.

YOLO

Avatar

Artificialis "Denk dat het een verstandige keuze is geweest om voor een nieuw personage en tijdperk te gaan. En niet letterlijk één van de games te kopiëren. Smiley face Nu voelt het meer aan als een aanvulling op de franchise en niet een verfilming van een bestaand deel."
De film is trouwens wel canon voor Assassin's Creed games.

Muufley

Avatar

M0vieFreak "In de spellen maak je veel gebruik van parkour en het lijkt me juist logisch dat bij dit soort momenten zo'n 'pose' mogelijk maakt."


Logisch? Waarom? Zie jij ooit parkour atleten zoiets doen? Ik denk het niet. Die lachen daar waarschijnlijk behoorlijk zelf mee. Dit is niets meer dan het verhogen van de "coolness factor", in het echt zal het waarschijnlijk je knieën goed kapot maken als je dit vaak zou doen. Heeft dan ook overigens niets met parkour te maken.

Bilbo

Avatar

Ik heb AC2 jaren geleden gekocht en na 2 uur nooit meer aangeraakt. Het was totaal niet mijn ding. Dus dat deze trailer mij positief heeft gestemd over deze film, is een goed teken. De muziekkeuze is wel vrij slecht.

benjamin

Avatar

nietselam "Benjamin, wordt jij nooit moe van jezelf?!! Je bent altijd heel beleefd in je reacties maar af en toe ook heel irritant met dat soort opmerkingen.
Ik zie juist wel meerdere mensen zeuren over de muziek, en nog terecht ook."
Misschien is het een kwestie van aanvoelen, ik vind het woord "gezeur" wat te negatief overkomen. Zeker omdat het vaak wordt gebruikt in een context waarbij het gezeur afwijkt van de mening van de persoon die het zegt.

geertvdheide

Avatar

De beelden zien er goed uit. Voor wie de muziek niks vindt: Er is een re-edit van de trailer met muziek uit de games:En inderdaad, die superhero-landing wordt echt oud nu. Maar ja, voor elke actiefilm zitten er weer nieuwe 12-14 jarigen in het publiek die dat nog niet vaak gezien hebben en het nog heel cool vinden. En het is maar een momentje in een verder goed uitziende film. Ik ben benieuwd wat dit wordt!

IvarW

Avatar

Als het Warcraft uiteindelijk toch niet goed wordt hoop ik deze gameverfilming dat wel is. Alhoewel ik nog steeds veel vertrouwen heb in Warcraft

rainking

Avatar

Stoere beelden, maar wat een shitmuziek. Welke randdebiel heeft deze trailer in elkaar gepleurd?

iza

Avatar

Chloe Bruce vermelde vandaag op Facebook dat ze heeft mee gewerkt aan de film dus de Martial Arts scenes zullen wel niet tegenvallen.
Hier nog een betere trailer?

Kamajiisama

Avatar

Mooie Trailer...., verpest door de muziek :}
Ben zeer benieuwd...

Goov25

Avatar

Kamajiisama "Mooie Trailer...., verpest door de muziek :}
Ben zeer benieuwd..."


Mooie samenvatting van alle reacties. En helemaal mee eens :Y

Roeltje

Avatar

Ik vind inderdaad ook de muziek niks, maar daar moeten we doorheen kijken. Want dat zullen ze niet gebruiken in de film en voor de rest ziet dit er erg tof uit!

Secret1994goesFilm

Avatar

Het ziet er goed uit!
Enige minpuntjes vind ik vooral de muziek, vermoed dat het die Kanye West is.
Ander minpuntje is dat ze een andere soort Animus introduceren... Wat was er mis met het gewone ligbankje waar je in ging liggen zoals in de games???
Waarschijnlijk hebben ze dit gekozen om hem tegen het einde te doen ontsnappen...
De setting en omgeving zien er ook megamooi uit en doen me dus écht wel denken aan de game.

Als ze ook nog de soort verhalen van Assassin's Creed volgen (man wordt ontvoerd door Abstergo en dan blijkt dat deze organisatie achter de Tempeliers staat en dat ie tegen einde ontsnapt... (met Marion?)

Ben al benieuwd naar de tweede trailer met ietsje meer verhaal...

Frietgezicht

Avatar

Ik zal wel de enige zijn maar vond de trailer best goed alleen de muziek was zwaar klote.

dawgrule

Avatar

Goede trailer, ik ben nieuwsgierig.

Maar ik dacht hetzelfde 7 jaar geleden bij de trailer van Prince of persia

nietselam

Avatar

benjamin "Misschien is het een kwestie van aanvoelen, ik vind het woord "gezeur" wat te negatief overkomen. Zeker omdat het vaak wordt gebruikt in een context waarbij het gezeur afwijkt van de mening van de persoon die het zegt."


Oke, maar er is in mijn ogen niks mis met een beetje negativiteit over bepaalde dingen, vooral in dit geval waarbij het positivisme over de trailer groter is dan het negativisme. Ik heb trouwens liever dat ze gewoon de soundtrack van de film in de trailer verwerken, als die al goed is verheug ik me alleen maar meer op de film.

Pedrobear

Avatar

Kan iemand mij ajb wat ophelderen over Civil War?

Meeste vechtscenes en een aantal actiescenes leken net fastforwarded. Het was heel chaotisch en veel te snel. Lag het nou aan de zaal waar ik in zat of ligt het echt aan de film?

Frietgezicht

Avatar

Pedrobear "Kan iemand mij ajb wat ophelderen over Civil War?

Meeste vechtscenes en een aantal actiescenes leken net fastforwarded. Het was heel chaotisch en veel te snel. Lag het nou aan de zaal waar ik in zat of ligt het echt aan de film?"


Of aan jou.
Ik vond de vechtzelf-scenes zelf duidelijk zat juist in tegenstelling tot bijv de Transformers-films.
Eet jij veel pindakaas?

Pedrobear

Avatar

Frietgezicht "Of aan jou.
Ik vond de vechtzelf-scenes zelf duidelijk zat juist in tegenstelling tot bijv de Transformers-films.
Eet jij veel pindakaas?"


Dus je had niet het gevoel dat ze bij de eerste gevecht-scene op de fast-forward knop hadden gedrukt? En ook bij andere actie-scenes? Wat raar. Heb gisteren lopen zoeken, kon bijna niks vinden erover... tot ik een website tegenkwam waarin veel mensen zich aan die scenes konden ergeren. Het is ook jammer dat geen enkel recensent het heeft aangekaart. Het ligt dus niet aan mij, maar aan de film.

benjamin

Avatar

Pedrobear "Heb gisteren lopen zoeken, kon bijna niks vinden erover... tot ik een website tegenkwam waarin veel mensen zich aan die scenes konden ergeren. Het is ook jammer dat geen enkel recensent het heeft aangekaart. Het ligt dus niet aan mij, maar aan de film."
Juist het feit dat recensenten het niet aankaarten en je lang moest zoeken om gelijkgezinden te vinden bewijst toch dat het eerder aan jou (en die anderen) moet gelegen hebben aangezien velen zich er niet aan gestoord hebben.

SuPa

Avatar

Leuke trailer, maar wat een k*t muziek

Steve-O

Avatar

Pedrobear "Kan iemand mij ajb wat ophelderen over Civil War?

Meeste vechtscenes en een aantal actiescenes leken net fastforwarded. Het was heel chaotisch en veel te snel. Lag het nou aan de zaal waar ik in zat of ligt het echt aan de film?"

Het ligt inderdaad echt aan de film. Typisch dat je daar vrijwel nergens wat over leest want het is nou eenmaal het MCU... Blijkbaar doen ze niet alleen of ze heilige boontjes zijn, zo worden ze helaas ook behandeld. Lekker bevooroordeeld. :}

YOLO

Avatar

Steve-O "Het ligt inderdaad echt aan de film."

Nee, want dan heeft IEDEREEN hier last van! Wat niet het geval is. Ik heb er geen last en Frietgezicht ook niet (om een paar voorbeelden te noemen).

Dus het legt gewoon puur aan jouw eigen interpretatie hoe jij beelden opvangt en verwerkt.

Steve-O "Typisch dat je daar vrijwel nergens wat over leest want het is nou eenmaal het MCU... Blijkbaar doen ze niet alleen of ze heilige boontjes zijn, zo worden ze helaas ook behandeld. Lekker bevooroordeeld. :}"

Bevoorbeeld tegenover wie? Heb jij daar bewijzen van? Ik denk eerder dat jouw mening is dan een echte feit.

eltorro

Avatar

Pedrobear "Kan iemand mij ajb wat ophelderen over Civil War?

Meeste vechtscenes en een aantal actiescenes leken net fastforwarded. Het was heel chaotisch en veel te snel. Lag het nou aan de zaal waar ik in zat of ligt het echt aan de film?"

Lag aan de film, en dan vooral in de eerste helft van de film. De editing was daarbij ook een zooitje. Volgens mij probeerde die regiseurs zoveel mogelijk shots in een seconde te krijgen ofzo:P Viel me af en toe ook al op bij Winter Soldier, al was het daar wel een stukje rustiger. En halverwege Civil War leek het ook wel iets rustiger te worden.

Steve-O

Avatar

YOLO "
Nee, want dan heeft IEDEREEN hier last van! Wat niet het geval is. Ik heb er geen last en Frietgezicht ook niet (om een paar voorbeelden te noemen).

Dus het legt gewoon puur aan jouw eigen interpretatie hoe jij beelden opvangt en verwerkt."
Het gaat er niet om of "IEDEREEN" er last van heeft, je kan er gewoon niet omheen dat de actie er versneld uitziet simpelweg omdat het gewoonweg ontzettend snel gaat.

YOLO "Bevoorbeeld tegenover wie? Heb jij daar bewijzen van? Ik denk eerder dat jouw mening is dan een echte feit."

Het is "bijvoorbeeld". En nee dit is niet iets wat alleen beargumenteerd kan worden vergeleken met anderen, maar dat gaat er zo te zien helaas niet in. Het bewijs is dat Civil War erg hoge ratings krijgt en als er ergens iets anders is, zoals bijvoorbeeld dat de actie er als fastforward uitziet, of dat Steve op een gegeven moment gewoon stopt met logisch redeneren en zijn eigen acties betwijfeld, je hier vrijwel nergens wat over hoort. En als er dan een recensie tussenzit die het niet zo rooskleurig ziet als anderen dan is dat meteen niet goed. Fijn dat je me erop wijst dat ik mijn eigen mening heb geschreven, je hoeft ook niet te doen alsof ik het schrijf als feit, blijkbaar heb je daar gewoon veel last van.

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Of aan jou.
Ik vond de vechtzelf-scenes zelf duidelijk zat juist in tegenstelling tot bijv de Transformers-films.
Eet jij veel pindakaas?"


Pindakaas?

akketa

Avatar

Dit lag aan de 3D/projectie. In IMAX 3D in Pathé Arnhem waren de vechtscenes door de dynamiek slecht te volgen. Er leek heel veel ghosting in te zitten en stotterde het beeld erdoor. Dat het niet aan de film lag is wel te zien in de trailers. Daar zijn dezelfde beelden wel normaal.

Steve-O

Avatar

Ik heb de film niet in 3D gezien en toch blijven de actie scenes eruit zien alsof ze op fast forward staan, heeft denk ik ook te maken met de te snelle editing.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Pindakaas?"


Mijn pindakaas vraag had niks hiermee te maken maar stond toevallig te twijfelen voor als ik naar de winkel ging of ik normale of creamy pindakaas moest halen.
Heb toch gekozen net voor creamy,klinkt ook wel sexy.

Frietgezicht

Avatar

Pedrobear "Dus je had niet het gevoel dat ze bij de eerste gevecht-scene op de fast-forward knop hadden gedrukt? En ook bij andere actie-scenes? "


De 1ste maybe wel hoewel ik de film 1x gezien heb.
Maar de vecht-scene op het vliegveld vond ik erg mooi en heb mij nooit geergerd aan en kon het zeker goed volgen.

Of er iets mee mis was of niet,didn't bother me.

M0vieFreak

Avatar

Artificialis "Denk dat het een verstandige keuze is geweest om voor een nieuw personage en tijdperk te gaan. En niet letterlijk één van de games te kopiëren. Smiley face Nu voelt het meer aan als een aanvulling op de franchise en niet een verfilming van een bestaand deel."


Klopt! Toen ik het voor het eerst hoorde vond ik het jammer maar later begreep ik het wel. In de games zijn nu ook steeds nieuwe karakters en wat ze nu met de film doen is alleen maar beter. Eerder werd ook verteld dat er mogelijk bekende karakters in de film van de games kunnen voorkomen. Smiley face

Pedrobear

Avatar

Ik heb me ook niet aan die vecht-scene op het vliegveld gestoord, wel voor een klein gedeelte daarvan... het was vooral het begin waar je duidelijk zag dat het veel te snel ging, alsof je op 16x versnellen drukte. En ook bij die achtervolgingscene. Dat was nou zo jammer, want dat waren, los van de laatste 2 vechtscenes, de enige actiescenes.

Ik ben wel meer gewend hoor, zoals the Raid (en deel 2). Ben blij dat ik niet de enige ben hier die zich er aan heeft kunnen storen. Jammer dat geen enkele recensent het heeft aangehaald. Zo zie je maar weer... meestal gaan ze mee met een groep.

benjamin

Avatar

Pedrobear "Jammer dat geen enkele recensent het heeft aangehaald. Zo zie je maar weer... meestal gaan ze mee met een groep."
Of het zou natuurlijk kunnen dat ze (net als meerdere gebruikers van deze site) niks ergs opmerkten aan de scènes dat de moeite was te vermelden....

Frietgezicht

Avatar

Pedrobear " Jammer dat geen enkele recensent het heeft aangehaald. Zo zie je maar weer... meestal gaan ze mee met een groep."


Een recensent is er vaker eerder bij dan die groep.

En ik stoorde mij totaal niet aan de badguy,perfect juist voor zo'n film.
een main badguy die niet eens 1 op 1 eindigt met Cap of Iron man laat staan dat ze fysiek contact hebben. Panther doet het,origineel. En je had geen groots aanwezige badguy nodig met krachten enz maar iemand met een goede motivatie en een plan hoewel het hier en daar wat van toevalligheden aan elkaar hangt

Maar ik lees en hoor vooral negatieve recensies over de badguy. Die gaan zeker ook mee met de groep dan. DC-lovers :P

NieuwsFilm

meest populair