'Space Jam'-regisseur: vervolg is verdoemd

'Space Jam'-regisseur: vervolg is verdoemd

Hij waarschuwt: maak 'm niet!

Er waren jarenlang geruchten over en recent was het zover. Space Jam 2 kreeg groen licht, ditmaal met LeBron James in de hoofdrol. Tegenover The Hollywood Reporter waarschuwt regisseur Joe Pytka, die ons het origineel bracht, voor de film. Hij gelooft niet dat het een succes kan worden.

Volgens Pytka zijn er binnen de NBA geen spelers van het niveau van Michael Jordan en de zijnen zoals in de jaren negentig was. ”Toen we Space Jam maakten, was er een perfecte mengeling van spelers en ex-spelers beschikbaar – Larry Bird, Charles Barkley, Patrick Ewing. Ze hadden allemaal een persoonlijkheid die bij de film paste. Er is op dit moment niemand van dat niveau.”

Volgens hem werkte de oorspronkelijke film zo goed omdat ”Michael Jordan de grootste ster van de wereld” was. Toch zou je kunnen zeggen dat wat Pytka zegt niet klopt: er zijn op dit moment genoeg geweldige spelers binnen de NBA. Maar of de box office opbrengsten goed genoeg zijn om de film winstgevend te maken is een andere vraag. Het moderne publiek is niet meer bekend met de Looney Tunes, dus de vraag is of dit vervolg nog een nieuw publiek weet te trekken.

Space Jam 2 zal gemaakt worden door Justin Lin en heeft nog geen releasedatum.



NieuwsFilm

meest populair