Arthouse

'Elle' van Paul Verhoeven verkocht aan meerdere landen

Film krijgt na rechtendeal in Cannes een release in onder meer de VS, Azië en Australië.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema om 13:00 in Arthouse
Hoe de film Elle van Paul Verhoeven zal worden ontvangen op het Cannes filmfestival, valt nog niet te zeggen omdat de première nog niet is geweest. Maar op de filmmarkt van Cannes gaat het in ieder geval al goed met de film.

Sony Pictures Classics kocht er de rechten voor de film in Noord- Amerika, Zuid- Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Scandinavië, Oost-Europa (met uitzondering van Rusland) en Azië (met uitzondering van China en Japan). De koop van Elle op het festival vormde de tweede grote Amerikaanse deal op het festival. De eerste grote rechtendeal werd gemaakt door Amazon Studios, die de Noord- Amerikaase rechten kocht van Mike Leighs historische drama Peterloo.

Elle vertelt het verhaal van de meedogenloze zakenvrouw Michèle. Zij is de eigenaar van een succesvol spellenbedrijf. Michèle komt op een dag thuis en daar wacht een onaangename verrassing. Een onbekende man verkracht haar, waarop ze besluit wraak te nemen. Dat verandert al snel in een spel dat op elk moment onbeheersbaar kan worden. De film is gebaseerd op het boek van Philippe Djian en heeft Isabelle Huppert, Charles Berling, Virginie Efira en Anne Consigny in de hoofdrollen.

Elle gaat op 31 mei in première in Nederland in aanwezigheid van de regisseur. Vervolgens draait de film vanaf 2 juni in de Nederlandse bioscopen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair