Algemeen

Volgende 'X-Men'-film mogelijk in de ruimte

De Dark Phoenix-saga zou hier een rol in spelen.

door Jim Pedd om 15:48 in Algemeen
Het duurt nog tot donderdag voordat X-Men: Apocalypse in première gaat, maar betrokkenen vertellen nu al over een mogelijk vervolg. Zo onthulde Simon Kinberg recentelijk dat de volgende film in de franchise zich in de jaren negentig afspeelt en vertelt regisseur Bryan Singer nu dat de film zich mogelijk in de ruimte af gaat spelen.

”Nog een ding dat in de comics voorkomt is een groot buitenaards wezen, dat we nog niet binnen het X-Men universum verkend hebben. En voor mij zou dat interessant kunnen zijn, want ik ben een groot Star Wars en Star Trek fan, en daar gebruik van te kunnen maken bij het verkennen van het X-Men universum, zou geweldig zijn.”

In de comics is het de Dark Phoenix saga, waarbij de ruimte een rol gaat spelen. Jean Grey wordt geraakt door de dodelijke straling van een zonnevlam, waarop haar telepathische en telekinetische krachten exponentieel groeien. Daarop wordt ze gevaarlijk en verandert ze in de Dark Phoenix. Uiteindelijk vernietigt ze een nabijgelegen ster, waarbij een compleet buitenaards ras uitroeit. De intergalactische raad besluit daarop dat ze vernietigd moet worden.

Of de ruimte er een rol in gaat spelen is allerminst zeker, maar de Dark Phoenix saga is wel iets waar Singer al eerder interesse in heeft geuit. De laatste geruchten stellen ook dat deze verhaallijn een rol speelt in de volgende film in de reeks. Singer ziet de Phoenix-saga zelf ook zitten: ”Net als Apocalypse – zoals sommige beelden en personages en wat in die film op het spel staat – het is iets dat we nog niet eerder gezien hebben. Als ik er op een belangrijke manier mee bezig mag zijn, moet het iets heel anders worden. Visueel en esthetisch gezien.”

In elk geval is er al een actrice voor de rol van Jean Grey in toekomstige films: Sophie Turner speelt die rol.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieThom

Avatar

Ik sta hier echt wel voor open. Hoewel x-men the last stand op zich wel vermakelijk was (meer ook niet), was de phoenix toch echt wel slecht uitgewerkt zeg!

MikeyMo

Avatar

Hey een franchise die na X delen de ruimte op zoekt... dat hebben we nog niet eerder gezien :D

Ereptile

Avatar

De kracht van de X-Men vond ik altijd dat ze in anonimiteit moesten leven, en dat ze een wereld beschermde die hen vreesde en haatte. Terwijl de mutanten ook gewoon mensen zijn, behalve met een mutatie. Om er nu iets buitenaards bij te halen vind ik wel apart eerlijk gezegd...

Zullen we eerst maar X-Men Apocalyse afwachten? Smiley face

YOLO

Avatar

MikeyMo "Hey een franchise die na X delen de ruimte op zoekt... dat hebben we nog niet eerder gezien :D"
En de tegenhanger van COD gaat naar WW1. Laat toevallig nou ook een Marvel tegenhanger naar de periode van WW1 gaan en we hebben het cirkeltje compleet :+

M0vieFreak

Avatar

Dit zie ik wel zitten, ben benieuwd wat het gaat worden.

Spider-fan

Avatar

Ereptile "De kracht van de X-Men vond ik altijd dat ze in anonimiteit moesten leven, en dat ze een wereld beschermde die hen vreesde en haatte. Terwijl de mutanten ook gewoon mensen zijn, behalve met een mutatie. Om er nu iets buitenaards bij te halen vind ik wel apart eerlijk gezegd...
"


Maar het wordt er niet zomaar bijgehaald, het zat al in de comics. En de ruimte en het buitenaardse speelt altijd wel een belangrijke rol in het Marvel universum. En zoals de Dark Phoenix saga werd behandeld in The Last Stand was ook wel erg teleurstellend, dat kan best overnieuw en nu goed.
En als het in de ruimte speelt, zijn ze toch niet hun anonimiteit kwijt?

Ik ben wel benieuwd naar Turner als Jean Grey. Ze heeft in Game of Thrones altijd zo'n slachtoffer-rol, dit is toch een veel krachtiger personage.

adofmirosch

Avatar

YOLO "En de tegenhanger van COD gaat naar WW1. Laat toevallig nou ook een Marvel tegenhanger naar de periode van WW1 gaan en we hebben het cirkeltje compleet :+"Ah games! Wat vinden jullie van de trailer van de nieuwe CoD en battlefield one? Ik vindt de spaceshuttle troep maar niks.

Hoop ook niet dat x-men die kant op gaat.

Chrischzz

Avatar

Ah.. dan komt er zeker ook een origin gedeelte van Cyclops en Havoc naarvoren.. Aangezien hun pappie bij dat ruimte volk hoort?

Markie Marcolioooo

Avatar

Na de aanfluitende rol van Phoenix in X-men 3 denk ik dat het geen slecht idee is dat ze deze verhaallijn in deze serie nieuw leven inblazen. Ik heb de saga altijd erg boeiend gevonden omdat het de 'wereld' groter maakte, er is zoveel mogelijk in dit epische verhaal met Phoenix en de Shi'ar.

Maar...persoonlijk lijkt het mij mooi om voorafgaand naar een film daarover misschien een film te laten komen met mr.Sinister erin en dat Jean Grey eerst naar de normale Phoenix verandert om vervolgens dus 'dark' te gaan in het vervolg daarop.

Misschien ook een rolletje voor een baby Cable.....😜

NieuwsFilm

meest populair