Volgende 'X-Men'-film mogelijk in de ruimte

Volgende 'X-Men'-film mogelijk in de ruimte

De Dark Phoenix-saga zou hier een rol in spelen.

Het duurt nog tot donderdag voordat X-Men: Apocalypse in première gaat, maar betrokkenen vertellen nu al over een mogelijk vervolg. Zo onthulde Simon Kinberg recentelijk dat de volgende film in de franchise zich in de jaren negentig afspeelt en vertelt regisseur Bryan Singer nu dat de film zich mogelijk in de ruimte af gaat spelen.

”Nog een ding dat in de comics voorkomt is een groot buitenaards wezen, dat we nog niet binnen het X-Men universum verkend hebben. En voor mij zou dat interessant kunnen zijn, want ik ben een groot Star Wars en Star Trek fan, en daar gebruik van te kunnen maken bij het verkennen van het X-Men universum, zou geweldig zijn.”

In de comics is het de Dark Phoenix saga, waarbij de ruimte een rol gaat spelen. Jean Grey wordt geraakt door de dodelijke straling van een zonnevlam, waarop haar telepathische en telekinetische krachten exponentieel groeien. Daarop wordt ze gevaarlijk en verandert ze in de Dark Phoenix. Uiteindelijk vernietigt ze een nabijgelegen ster, waarbij een compleet buitenaards ras uitroeit. De intergalactische raad besluit daarop dat ze vernietigd moet worden.

Of de ruimte er een rol in gaat spelen is allerminst zeker, maar de Dark Phoenix saga is wel iets waar Singer al eerder interesse in heeft geuit. De laatste geruchten stellen ook dat deze verhaallijn een rol speelt in de volgende film in de reeks. Singer ziet de Phoenix-saga zelf ook zitten: ”Net als Apocalypse – zoals sommige beelden en personages en wat in die film op het spel staat – het is iets dat we nog niet eerder gezien hebben. Als ik er op een belangrijke manier mee bezig mag zijn, moet het iets heel anders worden. Visueel en esthetisch gezien.”

In elk geval is er al een actrice voor de rol van Jean Grey in toekomstige films: Sophie Turner speelt die rol.



NieuwsFilm

meest populair