Blu-Ray Review: MI-5 - Spooks: The Greater Goods

Blu-Ray Review: MI-5 - Spooks: The Greater Goods

Een nieuw film-vervolg op een succesvolle tv-serie.


Regie: Peyton Reed | Cast: Kit Harington (Will Holloway), Jennifer Ehle (Geraldine Maltby), Peter Firth (Harry Pearce), Elyes Gabel (Adem Qasim), Lara Pulver (Erin Watts), Tim McInnerny (Oliver Mace), Hugh Simon (Malcolm Wynn-Jones), Eleanor Matsuura (Hannah Santo), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Bioscooprelease: geen

Regelmatig worden succesvolle tv-series opnieuw tot leven gewekt door middel van een film, met een zo goed als nieuwe cast. Denk aan recente voorbeelden als 21 Jump Street-films, Dad's Army en Dark Shadows. Afgelopen jaar verscheen Spooks: The Greater Good (a.k.a. MI-5), gebaseerd op de recentere Britse spionageserie Spooks (2002 - 2011). Ondanks dat er heel wat bekende Spooks-gezichten te zien zijn, werden de hoofdrollen toebedeeld aan de nieuwkomers Kit Harington en Jennifer Ehle.

Ondanks dat de serie een succes was, wist de film niet te overtuigen. The Greater Good werd redelijk ontvangen, maar financieel gezien wist de spionagefilm niet verder te komen dan ruim $5 miljoen. In Nederland verscheen de film van Bharat Nalluri niet eens op het witte doek. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave.

Synopsis

Wanneer de charismatische terrorist Adam Qasim tijdens een routine overdracht ontsnapt uit de gevangenis van veiligheidsdienst MI5 krijgt het hoofd van beveiliging, de legendarische Harry Pearce, de schuld. Nu MI5 op zijn knieën ligt door het debacle lijkt de ten schande gemaakte nieuweling Will Holloway de enige persoon die het mysterie op kan lossen en een terroristische aanslag op Londen kan voorkomen.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is Spooks: The Greater Good net aan fresh met 63 procent. De IMDb noteert een vergelijkbare 6,3 na ruim tienduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal hebben de actiethriller nog niet beoordeeld (Stem zelf). Aangezien de film niet in de Nederlandse bioscopen is verschenen, is er ook geen recensie geplaatst op FilmTotaal.

Box Office

Het productiebudget van Spooks: The Greater Good is onbekend. Alleen in het Verenigd Koninkrijk heeft de film wat intensiever gedraaid en haalde daar zo'n $4,7 miljoen op. Wereldwijd kwam de film tot zo'n $5,3 miljoen.

[/url]
Film: Spooks: The Greater Good | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8711983102507 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Bridge Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Spooks: The Greater Good zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een filmposter die wel erg veel wegheeft van de poster die erg lijkt mee te liften op de uitstraling van [url=http://www.filmtotaal.nl/foto.php?film=22496&id=24909]posters
van Mission: Impossible - Rogue Nation.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van MI-5 is redelijk netjes, met mooie volle, iets wat grauwe kleuren en een degelijke scherpte. Ook de donkere scènes doen het overwegend netjes. Minder is de laag zichtbare ruis. Vooral tijdens de wat rustigere scènes valt de ruis op. Heel storend is het zeker niet, maar zo nu en dan lijkt de ruis het beeld iets te verstoren. Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. Net als het beeld is de track degelijk, met prima te volgen dialoog en zo nu en dan wat surround effects.

Bonusmateriaal

Bridge Entertainment levert een bijzonder kale schijf op. Het hoofdmenu verschijnt vrij snel in beeld en er valt daarin weinig te kiezen. Ook online zijn er overigens weinig featurettes te vinden. Buitenlandse uitgaven bevatten wel wat extra's.

Vooral aardig voor de fans van de serie; basic Blu-ray uitgave

Films gebaseerd op eerdere tv-successen zijn vaak nog best te pruimen. Een nadeel is dat de film dan vaak alleen in de smaak valt van de liefhebbers van de serie, tenzij er wordt afgeweken van het herkenbare format. Spooks: The Greater Good doet dit niet en klaarblijkelijk waren de fans niet echt overtuigd van - bijvoorbeeld - de noodzaak. Deze Blu-Ray uitgave is erg basic, met een degelijk beeld en geluid, maar zonder bonusmateriaal. Hieronder de online 'Generic featurette' van GaleforceTelevision:



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair