Marco Bellocchio gaat maffia film maken

Marco Bellocchio gaat maffia film maken

Film zal gaan over Tommaso Buscetta, de eerste grote Cosa Nostra informant.

De Italiaanse auteur Marco Bellocchio gaat een film maken over Tommaso Buscetta, het eerste hooggeplaatste maffia- lid die een informant werd en daarmee zijn eed om te zwijgen die hij bij de maffia had afgelegd, verbrak.

De film heeft als werktitel The Traitor en Bellocchio vertelde in Cannes, waar zijn nieuwe film Sweet Dreams in premiere gaat, dat hij de menselijke kern zal proberen te belichten in deze film. "Ik ben geïnteresseerd in het karakter van Buscetta omdat hij een verrader is," zei hij. "Want Buscetta was niet degene die de heilige uitgangspunten van de Cosa Nostra verraadde. Dat waren Totò Riina en de Corleonesi Clan." De Corleonesi Clan vormde een onderdeel van de Cosa Nostra en zorgde in de jaren zeventig voor allerlei onderlinge en erg bloederige oorlogen. Ook Buscetta moest op de vlucht voor de Clan, waarna hij gedesillusioneerd met de maffia besloot informant te worden om zo een nieuw leven op te kunnen bouwen en een celstraf te ontlopen voor zijn moorden als huurmoordenaar.

Buscetta kreeg in ruil voor zijn getuigenis in Italië en later Amerika, de Amerikaanse nationaliteit en een nieuwe identiteit. Hij overleed in 2000 aan de gevolgen van kanker op een niet onthulde locatie in de VS. Zijn getuigenissen zorgden voor vele veroordelingen van honderden maffiosi. Maar het had ook een prijs. Veel familieleden kwamen door zijn verraad om het leven als wraakactie, waaronder twee van zijn zonen.

Bellocchio, die ook het scenario zal schrijven, heeft voor de film de goedkeuring gekregen van Buscetta's familie. Wanneer The Traitor te zien zal zijn, is nog niet bekend. Bellochio maakte eerder onder meer Vincere over Mussolini.



NieuwsFilm

meest populair