TV-tips voor komende week

TV-tips voor komende week

Met o.a. 12 Years a Slave, Non-Stop en X-Men: First Class.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Dial M for Murder (1954)

Zaterdag 21 mei om 23:30 op NPO2

Een ex-tenniskampioen wil zijn echtgenote laten ombrengen, en bedenkt daarvoor een ingenieus plan. Dit loopt echter niet helemaal zoals hij had verwacht.
Bekijk de afbeelding

X: First Class (2011)

Zondag 22 mei om 20:00 op FOX

In eerste instantie was het de bedoeling dat er, in lijn met de Wolverine film die twee jaar geleden uitkwam, een film uit zou komen die zich focuste op het personage Magneto. Hiertoe werd in april 2006 Zak Penn ingehuurd om de film te schrijven en te regisseren, maar uiteindelijk werd besloten de focus te verschuiven van de beginjaren van Magneto naar de beginjaren van de X-Men. Penn bleek dit ook een interessantere aanpak te vinden, en besloot te stoppen met werken aan Magneto. Zo komt het dus dat, vanaf 2 juni, de nieuwste film in de franchise in de bioscopen zal draaien. De film volgt, zoals al gezegd, de beginjaren van de X-Men en laat zien hoe Charles Xavier en Erik Lensherr hun mutaties verkennen en ontdekken dat ze zelfs nodig zijn om de wereld te redden.
Bekijk de afbeelding

The Bourne Legacy (2012)

Maandag 23 mei om 20:30 op Veronica

Aaron Cross neemt deel aan "Operation Outcome", een experiment van de CIA dat tot doel heeft met behulp van pillen en genetische modificaties bijna onverslaanbare agenten te creëren en mogelijk een opvolger is van "Operation Blackbriar" uit The Bourne Ultimatum. Tijdens een trainingsmissie in Alaska worden hij en een andere Outcome-deelnemer aangevallen door een onbemand vliegtuigje van de CIA, maar Cross overleeft. Later redt hij het leven van Outcome-wetenschapster Marta Shearing (Rachel Weisz) en samen gaan ze naar Manilla, waar de pillen gemaakt worden.
Bekijk de afbeelding

Non-Stop (2014)

Dinsdag 24 mei om 20:30 op Veronica

Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshals service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.
Bekijk de afbeelding

12 Years a Slave (2013)

Woensdag 25 mei om 20:30 op NET5

12 Years of a Slave is gebaseerd op de memoires van Solomon Northrup (Ejiofor). Deze Northrup was in de 19e eeuw een vrije zwarte man die leefde in New York toen twee mensen bij hem langskwamen en hem een baan in Washington aanboden. Daar werd hij ontvoerd en gedwongen tot een gruwelijk leven als slaaf onder verschillende eigenaren.
Bekijk de afbeelding

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Donderdag 26 mei om 20:30 op Veronica

1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) de jonge, opstandige Mutt, die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru - een land vol geheimen - maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken. Ze worden op de hielen gezeten door de Sovjets, onder leiding van de gevaarlijk mooie Irina Spalko (Cate Blanchett).
Bekijk de afbeelding

A Series of Unfortunate Events (2004)

Vrijdag 27 mei om 20:30 op RTL8

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten die ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.


NieuwsFilm

meest populair