Simon Kinberg wil Dark Phoenix-saga voor volgende 'X-Men'

En keert Jennifer Lawrence terug voor een vierde film?

De toekomst van de X-Men franchise ligt vermoedelijk in jongere acteurs. Dat lijkt logisch, met de herintroductie van personages als Jean Grey (Sophie Turner), Cyclops (Tye Sheridan), Storm (Alexandra Shipp) en Nightcrawler (Kodi Smith-McPhee) in Bryan Singers X-Men: Apocalypse. Dat de toekomst bij de nieuwelingen ligt, wordt duidelijk uit twee nieuwe feiten. Allereerst blijkt iedereen graag de Dark Phoenix saga opnieuw te willen verfilmen en is een terugkeer van Jennifer Lawrence (Mystique), James McAvoy (Professor X) en Michael Fassbender (Magneto) allerminst zeker.

DARK PHOENIX


Eerst de Dark Phoenix saga. Eerder hoorden we al dat de films mogelijk de ruimte in zouden gaan en toen was er speculatie dat de films dan om de Dark Phoenix-comics zouden draaien. Tegenover EW vertelde producent Simon Kinberg dat hij ”graag nog een poging” wil wagen met de verhaallijn.

Ook actrice Sophie Turner ziet dat idee zitten. ”De zaadjes van Phoenix zijn zeker gezaaid. Ze kan haar krachten niet beheersen, tenzij ze die volledig stopt, of helemaal los laat en dat past bij Phoenix. Ik denk dat we daar in toekomstige films zeker meer van gaan zien.”

Om dat te doen moet men het natuurlijk wel anders vertellen: ”We verkennen in deze film al hoe krachtig ze is en dat is iets gevaarlijks,” aldus Kinberg. ”Maar ik denk dat alles wat nog niet verteld is in First Class of Days of Future Past tot de mogelijkheden belooft. Het is absoluut een verhaal dat we op een andere manier kunnen vertellen.”

TERUGKEER OUDE CAST

Dan de mogelijke terugkeer van oude bekenden. Het blijkt moeilijk te zijn. Jennifer Lawrence vertelde tegenover EW dat ze het eigenlijk niet ziet zitten zich weer de blauwe make-up aan te meten. Toch ziet ze een terugkeer eventueel wel zitten.

”Ik zou het geweldig vinden om terug te keren. Ik hou van de fans, en ik hou van het personage. Maar dan realiseer je je hoe belangrijk je jaar is, zeg maar, hoe belangrijk drie maanden van een jaar zijn. Ik weet het niet, maar ik zou niet zo eerlijk moeten zijn,” begon ze. Ze vindt vooral de make-up verschrikkelijk en dat brengt haar aan het twijfelen.

Maar zelfs als ze terug wil keren, ligt het nog aan Fassbender en McAvoy. ”We hadden het erover, ‘Wil je terugkeren?’ ‘Ik weet het niet’. ‘Ik kom terug, als jij dat ook doet,’” aldus Lawrence. ”Fox moet bang zijn, want de deal die we gemaakt hebben houdt in dat we allemaal terugkomen, of helemaal niemand.”

NieuwsFilm

meest populair