Algemeen

Eerste reacties 'Suicide Squad' zijn uiteraard bijzonder positief

"Deze had het DCEU moeten aftrappen..."

door Bram de Groot om 18:10 in Algemeen
Het duurt nog even voor de film uitkomt en onlangs werd bekend dat regisseur nog werkt aan de derde akte, maar Warner Bros. heeft een eerste versie van Suicide Squad al aan wat gelukkige mensen laten zien. Op Twitter verschenen de eerste - uiteraard - positieve reacties.

Zoals wel vaker na de vroege screenings en andere vertoningen kan er weinig waarde gehecht worden aan de reacties. Ondanks dat de mensen de film daadwerkelijk goed kunnen vinden, lijken deze Twitter-reacties vaak wat opgezet, aangezien er geen enkel negatief woord terug te vinden is. Toch plaatsen we ze even, mede in de hoop dat de woorden waarheid blijken te zijn.

Met rollen voor onder meer Margot Robbie (Harley Quinn), Will Smith (Deadshot), Jared Leto (Joker), Joel Kinnaman (Rick Flagg), Jai Courtney (Captain Boomerang), Karen Fukuhara (Katana) en Adewale Akinnuoye-Agbaje (Killer Croc) draait David Ayers Suicide Squad vanaf 4 augustus in de Nederlandse bioscoop.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

De eerste reacties van BvS waren ook positief, de recensies waren dat uiteindelijk niet.

YOLO

Avatar

FilmMaster "De eerste reacties van BvS waren ook positief, de recensies waren dat uiteindelijk niet."
Geld ook voor Green Lantern.

Let maar op na de haat van Ghostbusters trailer worden de eerste reacties van die film ook gewoon positief :+ :E

Hoe dan ook, iedere keer als er eerste reacties zijn op het internet is het ALTIJD positief! :Z oh wacht even.....}:

'The Neon Demon' First Reactions: Walkouts, Yelling at the Screen and a Five-Star Review in Cannes
Worth noting The Neon Demon also received boos before it even started when the Amazon Films logo popped up. #Cannes2016

23VDV23

Avatar

FilmMaster "De eerste reacties van BvS waren ook positief, de recensies waren dat uiteindelijk niet."


Blijf die massale negatieve recensies vreemd vinden bij BvS. Een verre van perfecte film, maar met genoeg toffe momenten. Hetzelfde kan worden gezegd over een film als Civil War, maar dat is mijn bescheiden mening. Veel spektakel, maar ook genoeg dingen die mijn wenkbrauwen deden fronsen. Niet meer of minder dan bij BvS. Alleen lijken recensenten bij BvS moeilijker over die minpunten te kunnen heen stappen, omdat hij wat donkerder is dan de gemiddelde Marvel film. Wat dat betreft is het filmlandschap in mijn ogen wat trendgevoelig en is momenteel de 'alles moet met een knipoog worden gebracht-aanpak' van Marvel gewoon 'in', net zoals 10 jaar geleden de 'serieuze' en 'realistische' aanpak bij superhelden films door het succes van Nolan's Batman films 'in' waren.

Als je het mij vraagt zijn de films van DC en Marvel van de laatste jaren gewoon gelijkwaardig en is het maar waar je voorkeur ligt. En dan zijn er nog genoeg mensen die totaal niks hebben met al die superhelden of (en dat zullen er denk ik méér en méér worden, zoals dat ook ooit bij de western gebeurde) het hele genre gewoon zat worden door het overschot aan films binnen deze soort.

benjamin

Avatar

23VDV23 " Hetzelfde kan worden gezegd over een film als Civil War, maar dat is mijn bescheiden mening. "
Dat klopt, het is inderdaad jouw bescheiden mening en anderen (waaronder recensenten) hadden er duidelijk een andere.

YOLO

Avatar

23VDV23 "Blijf die massale negatieve recensies vreemd vinden bij BvS. Een verre van perfecte film, maar met genoeg toffe momenten. Hetzelfde kan worden gezegd over een film als Civil War, maar dat is mijn bescheiden mening. Veel spektakel, maar ook genoeg dingen die mijn wenkbrauwen deden fronsen. Niet meer of minder dan bij BvS. Alleen lijken recensenten bij BvS moeilijker over die minpunten te kunnen heen stappen, omdat hij wat donkerder is dan de gemiddelde Marvel film. Wat dat betreft is het filmlandschap in mijn ogen wat trendgevoelig en is momenteel de 'alles moet met een knipoog worden gebracht-aanpak' van Marvel gewoon 'in', net zoals 10 jaar geleden de 'serieuze' en 'realistische' aanpak bij superhelden films door het succes van Nolan's Batman films 'in' waren. "
Nee dat is niet geheel zo. BvS heeft het probleem als het gaat om het narratieve gebied. Je zou kunnen zeggen het ligt aan de scenario met als beste plot device mammie MARTHA!ja zo eindig je een ruzie waar men al uren op had zitten te wachten, maar dat is slechts deels. De film was 4 uur lang en WB wou een kortere film. Als men er al in gaat snijden dan moet je het dus niet aan Snyder en co overlaten. Snyder heeft oog voor film, maar laat het verhaal achterwege.

Om het nog erger te maken, de film barst vol van comic referenties.
Maar weet de gemiddelde bezoeker wel wat Alexander Luthor nou bedoelde met 'ding ding'? Denk dat meeste reacties zou zeggen, waar slaat dit op. Nogal ironisch dat WB een deleted scene met Steppenwolf(?) van hooguit 40-50 seconden waar men iig wat wijzer werd van 'ding ding'. Waarom heeft men die scene wat iets meer uitlegt voor gemiddelde bezoeker (nogmaals niet iedereen leest comics, maar is wel bekend met Superman en Batman karakters). Snyder besteede meer seconden aan scenes die rechtstreeks uit The Dark Knight returns.

afbeelding
Mooi in Snyder Slo Mo gefilmd, daar niet van. Maar het had geen nut voor de film.
Enfin Peter Jackson heeft daar ook last van gehad met films zoals King Kong en The Hobbit trilogie.
Sommigen dingen moeten wel verklaard worden, maar sommige dingen liggen er te dik bovenop.
Filmmakers hebben erg veel last van merk ik.

Frietgezicht

Avatar

Niks over de Joker?
Maarre tja,zegt weinig maar nog altijd beter dan slechte recensies als we zelf ook positief blijven.

KevinGrin

Avatar

Dit zijn dan ook wel echt van die typische reacties die je altijd leest bij dat soort eerste reacties voor de film uit komt artikelen. Allemaal copypaste en als we er nu nog intrappen... Niet dat ik niet enthousiast ben voor de film. Dat wel.

MikeyMo

Avatar

Dit doet me denken aan die IMDB-ratingen die bij dit soort fanboy-films altijd in de eerste dagen worden overspoeld met 10en

movieboy

Avatar

Frietgezicht "Niks over de Joker?
Maarre tja,zegt weinig maar nog altijd beter dan slechte recensies als we zelf ook positief blijven."


exact mijn gedacht. Ik dacht iets te lezen over de Joker :/ maar amazing zal hij niet zijn, eerder goed i guess?

movieboy

Avatar

Ik had hoge verwachtingen voor BvS en de film voldeed hieraan... Suicide Squad zal dezelfde gevoel overbrengen.

Wel jammer dat er niks over The Joker geschreven staat. Ik verondersteld dat hij gewoon 'goed' zal zijn (daar valt niet over te twijfelen met Jared), maar 'incredible' of 'heath Ledger' niveau zal het waarschijnlijk (jammer) niet zijn...

ik ga hem zeker zien! dat staat vast :P

Ed Crane

Avatar

Ik had ook hoge verwachtingen van BvS, maar helaas was die niet beter dan'n goede MCU-film. Maar ik denk dat er een goede kans is dat Suicide Squad een coole film zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair