Bryan Singer wil pauze van 'X-Men' franchise

Maar daarna weer aan de slag!

De afgelopen 22 jaar heeft Bryan Singer in totaal tien keer op de regiestoel gezeten en daarvan waren er vier X-Men films. Sterker nog, de laatste twee films die hij gemaakt heeft, waren films in die franchise. X-Men: Apocalypse draait net in de bioscopen en is wereldwijd een succes. Toch lijkt Singer even klaar te zijn met de franchise. Hij heeft een korte pauze nodig.

”Ik sprak recent met Danny Boyle – hij en ik kennen elkaar al jaren maar hebben elkaar nooit ontmoet. Hij was toentertijd bezig met de voorbereidingen van ‘Steve Jobs’ en ik was hiermee bezig en toen zei hij, ‘Ga je eeuwig X-Men films zitten maken?’ en ik zei geen nee.”

”De realiteit is, dat ondanks dat ik erg veel zin in een ander compleet nieuw project heb, ik al zoveel jaren aan dit universum werk en zoveel hou van deze cast en de personages, dat ik me niet kan voorstellen dat ik ze voor altijd achter me zou laten. Misschien dat ik consulent blijf, of producent of zelfs regisseur, ik voorzie een terugkeer in de toekomst. Maar op dit moment, zodra dit helemaal afgerond is, zou ik iets nieuws willen doen.”

Dat nieuwe waar Singer naar refereert is vermoedelijk zijn 20.000 Leagues Under the Sea-verfilming. Dat is een passieproject van de regisseur en wordt gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Jules Verne. Tegelijk moet gezegd worden dat Singer al meermaals gesproken heeft over vervolg op X-Men: Apocalypse. Zo zou hij de Dark Phoenix-saga graag willen verfilmen.

Voorlopig is het nog even afwachten wat de volgende stap van Bryan Singer wordt.



NieuwsFilm

meest populair