Duidelijkheid over reshoots 'Rogue One: A Story Wars Story'

Duidelijkheid over reshoots 'Rogue One: A Story Wars Story'

Zo zal Tony Gilroy (The Bourne Legacy) betrokken zijn.

Na de vele geruchten rond Rogue One: A Star Wars Story is Entertainment Weekly op onderzoek uitgegaan om meer duidelijkheid te krijgen. Zo blijkt dat onder meer Tony Gilroy betrokken zal zijn.

Geen paniek


Volgens EW stonden er allang standaard reshoots ingepland, iets dat Walt Disney onlangs officieel verklaarde. De reshoots die nu plaatsvinden zijn echter wel ingrijpender. Een bron van EW: "De veranderingen gaan over logica en personage-ontwikkeling. Het speelt zich allemaal af tijdens de reeds opgenomen beelden. Het zijn veel gesprekken in cockpits."

Ook het gerucht dat 40% van de film opnieuw wordt opgenomen klopt niet volgens de bron: "Als we de film zouden herschrijven en 40 procent opnieuw zouden opnemen, dan zouden we niet in augustus klaar zijn. Mensen zouden dan echt in paniek zijn en de verschijningsdatum aanpassen."

Zes weken?

Dat de heropnames maar liefst zes weken gaan duren heeft er alles mee te maken dat deze zijn verplaatst en de cast, met onder meer Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Forest Whitaker en Diego Luna, ook met andere projecten bezig is. Een bron bij LucasFilm: "Dit is een normaal proces van onze manier van een film maken. We werken en schroeven aan de film om deze helemaal top te maken. We bouwen in lagen."

Toon

Ook zou de toon redelijk hetzelfde blijven en moet de film niet meer gaan lijken op bijvoorbeeld The Force Awakens. De bron van EW: De film is heel anders dan The Force Awakens, en dat is met opzet. Het is een oorlogsfilm.

Tony Gilroy

Wat wel enigszins opmerkelijk is dat schrijver/regisseur Tony Gilroy (The Bourne Legacy) betrokken is. Hij zou - net als Christopher McQuarrie - al geruime tijd geleden werk hebben verricht aan het script. Daarnaast heeft hij aanvullend scriptmateriaal aangeleverd en zal hij als second unit regisseur aanwezig zijn bij de reshoots. Volgens The Hollywood Reporter zal hij bijgestaan worden door stunt-expert Simon Crane, die eerder werkte aan films als Edge of Tomorrow en World War Z.

NieuwsFilm

meest populair