Walt Disney's 'Zootopia' langs de $1 miljard

Walt Disney's 'Zootopia' langs de $1 miljard

Drie animatiefilms gingen Zootropolis voor.

Ondanks dat Walt Disney's Zootopia / Zootropolis uit de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 werd gewipt, is de animatiefilm afgelopen weekend wel voorbij gegaan aan de ooit zo magische grens: de $1 miljard. Het is ondertussen de 26e film ooit die dit weet te presteren en de negentiende film sinds 2010. Ook is het de vierde animatiefilm die de grens passeert.

De wereldwijde score staat volgens Box Office Mojo op $1.000.019.682 en zal komende weken nog wel wat miljoenen bijschrijven. De afgelopen jaren waren er nog drie animatiefilms die boven het miljard uitkwamen.

In 2010 was het Pixars Toy Story 3 ($1.063,2) die als eerste animatiefilm de grens passeerde. In 2013 volgde de Walt Disney's klapper Frozen ($1.276,5) en verleden jaar noteerde Illuminations Minions nog een mooie $1.159,3 miljoen.

De animatiefilm gaat over de vos Nick Wilde (Jason Bateman) en het konijn Judy Hopps (Ginnifer Goodwin). Hopps is het eerste konijn in een politiemacht die louter bestaat uit sterke dieren, is vastbesloten om zichzelf te bewijzen. Om een complot te kunnen ontrafelen, wordt ze gedwongen samen te werken met de sluwe Wilde. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair