Mark Rylance centraal in nieuwe featurette 'The BFG'

Mark Rylance centraal in nieuwe featurette 'The BFG'

Na Bridge of Spies werken de acteur en Steven Spielberg opnieuw samen.

Disney en Amblin Entertainment hebben een nieuwe featurette vrijgegeven van Steven Spielbergs veelbelovende nieuwe sprookjesfilm The BFG. De blik achter de schermen richt zich met name op Oscar-winnaar Mark Rylance, die eerder met Spielberg samenwerkte aan Bridge of Spies, en de rol van de Grote Vriendelijke Reus speelt in de film. Hierna zullen de twee samenwerken aan de films The Kidnapping of Edgardo Mortara en Ready Player One.

De plot van het boek The BFG/De GVR (Big Friendly Giant, Grote Vriendelijke Reus), dat in 1982 werd uitgegeven, luidt als volgt:

De GVR is geen normale allesverslindende reus. Nee, hij is juist vriendelijk en stuntelig. En dat is maar goed ook voor Sophie. Als ze 's nachts zou zijn meegenomen door de Vleeslapeter of een van de andere gemene reuzen, dan zou ze geëindigd zijn als ontbijt. Als Sophie van de GVR hoort dat de reuzen naar Engeland willen trekken om kinderen op te peuzelen, besluit ze dat ze de reuzen voor eens en altijd moet tegenhouden... met hulp van de GVR!

Melissa Mathison (E.T.) schreef het script voor The BFG, waarmee het een soort reünie wordt voor Amblin Entertainment. Frank Marshall produceert en John Madden en Michael Siegel fungeren als uitvoerend producenten. De film draait vanaf 20 juli a.s. in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair