De favoriete Marvel-film van Stan Lee is...

De favoriete Marvel-film van Stan Lee is...

De Godfather van de superheldenfilm geeft zijn mening.

De meeste liefhebbers weten wie Stan Lee is en wat hij voor Marvel Comics heeft betekent. Hij is de man achter superhelden als Spider-Man, de Fantastic Four, de X-Men, Hulk, Daredevil, Dr. Strange, Iron Man en nog veel meer. Veel van zijn personages zijn ondertussen vertaald naar het witte doek. Via een Q&A op zijn Facebook-pagina wordt duidelijk welke van de Marvel-superheldenfilms hij het beste vindt.

"Dit is de eerste die een grote hit werd, de eerste Spider-Man. Na die film leek alles zo eenvoudig."

De eer gaat dus naar Sam Raimi's Spider-Man, waarin we acteur Tobey Maguire zien als Peter Park a.k.a. Spider-Man en waarin Willem Dafoe invulling geeft aan de slechterik Green Goblin. De film wist in 2002 maar liefst $821,7 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Lee zien we bijna altijd in een cameo in de verfilmingen van Marvel titels. Enige tijd terug liet hij weten dat zijn favoriete cameo in Avengers: Age of Ultron zit. In deze scène neemt hij een slok van Thor's drankje. Vervolgens wordt hij naar buiten gedragen en mompelt hij 'Excelsior...'



Zijn minst favoriete cameo zit opvallend genoeg in Spider-Man. Daarin aanschouwt hij een gevecht tussen Spider-Man en de Green Goblin. Daarvan vindt hij dat er te weinig aanspraak wordt gedaan op zijn acteertalent. Hieronder een video met al zijn cameo's.



NieuwsFilm

meest populair