Duncan Jones legt einde 'Warcraft' uit

Duncan Jones legt einde 'Warcraft' uit

En wat kunnen we van een eventueel vervolg verwachten?

Duncan Jones’ Warcraft: The Beginning mag dan wel in de VS geflopt zijn, in de rest van de wereld – en dan vooral in China – doet de film het goed. Tegenover website io9 legde Jones nu enkele grote verschillen uit tussen de games en de film. Ook vertelde hij waar een vervolg eventueel over zou kunnen gaan.

In de games is het zo dat Durotan en Garona een compleet ander lot hebben. Achter de veranderingen zit een bewuste keuze. ”Als je een film maakt, werk je voor mijn gevoel met een ander niveau van trouw. Je moet iets meer definitie en driedimensionaliteit toevoegen aan de personages, om duidelijk te maken wat ze doen, waarom ze dat doen en hoe ze denken over wat ze nog niet gedaan hebben. […] Ik moet deze personages veranderen in iets waar je om kan geven. Als Durotan het opneemt tegen de Horde, tegen Gul’dan, waarom doet hij dat dan? […] Dat moet allemaal uitgelegd worden en uit de mond van de personages zelf komen om het geloofwaardig te maken.”

Tegen het einde van de film zien we niet, zoals in de games, de val van mensenwereld Stormwind. Die gebeurtenis, en de vernietiging van de stad, leidt ertoe dat de mensen, elven en dwergen gaan samenwerken, kortom de vorming van de Alliance. Dat zou in de toekomst kunnen gebeuren volgens Jones.

”Ik had het gevoel dat we al zoveel moesten realiseren. We moesten al deze personages introduceren, deze wereld onthullen aan mensen die er niets vanaf weten. Ik denk dat het feit dat ze het portaal wisten te sluiten genoeg is. Wat er hierna gebeurt, gebeurt er hierna. Maar het voelde als een goede hap. In twee uur konden we dit gedaan krijgen. Als je meer zou willen doen, moesten er veel epilogen komen en nog veel meer verhaal.”

Toch wordt er voldoende opgezet voor een vervolg. Zo is het laatste beeld van Durotans zoon Thrall. ”Als we nog meer films mogen maken… voor mij draait dit verhaal om de Orcs die hun thuis verliezen. En Durotan die een nieuw thuis voor ze probeert te vinden. Ik zou het geweldig vinden om tegen het einde van de trilogie te zien wat het thuis van de Orcs is. En Thrall gaat daar uiteraard een belangrijke rol in spelen.”

Jones heeft nog meer wensen voor een vervolg: ”Ik zou het geweldig vinden om de Lich King te zien. Ik zou al die andere dingen graag willen laten zien. Maar ik zou het ook geweldig vinden als iemand anders die verhalen vertelt, zodat ik ze als fan kan bekijken.”

Een vervolg behoort in elk geval tot de mogelijkheid, maar zal er niet snel komen. ”Chris Benson en ik hebben al losjes gesproken over waar een vervolg mogelijk om kan draaien. We willen allemaal rust nemen na deze film. Het heeft drie en een half jaar geduurd. Als genoeg mensen deze film goed vinden om een vervolg te rechtvaardigen, gaan we er weer mee aan de slag.”

Kijkend naar de box office opbrengst, zal dat vervolg er vermoedelijk wel komen. Op dit moment draait de film iets meer dan een week in de bioscopen en staat de opbrengst wereldwijd op 304 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair