'The War with Grandpa': Robert De Niro gaat zijn kleinzoon kwellen

Tim Hill (Hop) maakt de verfilming naar een boek van Robert Kimmel Smith.

Voordat Robert De Niro opnieuw de handen ineen slaat met collega's Joe Pesci, Harvey Keitel en Martin Scorsese voor The Irishman, zal hij de komedie The War with Grandpa opnemen. Deadline bericht dat het om een boekverfilming gaat, gebaseerd op het schrijfwerk van Robert Kimmel Smith uit 1984.

De 10-jarige Toby vindt het leuk om te horen dat zijn grootvader, wiens vrouw pas overleden is, bij hem thuis komt wonen. Er is echter wel één groot minpunt: opa heeft een slecht been en kan dus niet in de gastenkamer verblijven, want deze is op zolder. Opa zal nu in Toby's kamer slapen en het jongetje wordt naar de zolder verdreven. En dus besluit Toby zijn opa de oorlog te verklaren, door hem tot last te zijn met irritante listen. Helaas voor Toby blijkt opa ook een bedreven grappenmaker, die niet zonder slag of stoot met zich laat sollen.

Lisa Addario (Amateur Night) en Joey Syracuse (Parental Guidence) schreven de eerste versie van de adaptatie. Inmiddels hebben Matt Ember (Get Smart) en Tom Astle (Epic) beter werk afgeleverd, want hun script is door Marro Films en Dimension goedgekeurd. Tim Hill, die films zoals Alvin and the Chipmunks en Hop heeft gemaakt, kruipt in de regiestoel.



NieuwsFilm

meest populair