Algemeen

Binnenkort meer 'Shrek'-films

Men is nog lang niet klaar met de Oger.

door Jim Pedd om 09:42 in Algemeen
Mocht je gedacht hebben dat het verhaal van de Shrek-franchise na vier films en talloze kleinere producties helemaal verteld is, zit je fout. Althans, volgens Comcast, want dat bedrijf kocht recent nog DreamWorks Animation op en is van plan om maar liefst vier films per jaar uit te gaan brengen, waaronder nieuwe delen in de franchise.

De creatieve controle rond de vernieuwde franchise ligt in handen van Illumination Entertainments Chris Meledandri. Hij moet Comcast, dat de films binnen de NBCUniversal tak wil maken, helpen om ”op creatief vlak uit te vogelen hoe Shrek nieuw leven ingeblazen kan worden.”

Comcast betaalde 3,8 miljard dollar voor DreamWorks Animation en is van plan dat geld snel terug te verdienen. Om die reden moet er op zoveel mogelijk manieren gebruik gemaakt worden van ”bestaande DreamWorks franchises en moeten we nieuwe franchises gemaakt worden.”

Dat de Shrek-franchise een belangrijk onderdeel is van die strategie zal niemand verbazen. De eerste film kwam in 2001 uit en bracht 484,4 miljoen dollar op. De drie vervolgen waren op volgorde goed voor 920 miljoen dollar, 799 miljoen dollar en 753 miljoen dollar. Ook was er een spin-off in de vorm van Puss in Boots die het met een opbrengst van 554,9 miljoen dollar ook niet slecht deed.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Ik ben best nog geïnteresseerd in 1 (misschien 2) 'Shrek' films, maar 4 PER JAAR? :N

Ienstien965

Avatar

En dit is nu de reden waarom Pixar beter is. :r

Muufley

Avatar

Zo mogen hun Shrek films in hun reet steken.

aspers

Avatar

Men is nog lang niet klaar met de Oger.


:-S IK WEL!!!

Banned

Avatar

Dus het is geen Dreamworks productie meer ?

CaptainCab

Avatar

Uhm, in het originele artikel die jullie als bron vermelden staat dat Comcast 4 animatiefilms per jaar wil uitbrengen, waaronder af een toe een Shrek film. Niet 4 Shrek films per jaar.

Morgangrimes

Avatar

CaptainCab "Uhm, in het originele artikel die jullie als bron vermelden staat dat Comcast 4 animatiefilms per jaar wil uitbrengen, waaronder af een toe een Shrek film. Niet 4 Shrek films per jaar."


Wilde het net gaan schrijven. Disney brengt ook meerdere animatiefilms per jaar uit. Waaronder van hun eigen studio en Pixar. Het is niet ondenkbaar dat onder het kopje Dreamworks animations andere animatiestudio's ook films gaan maken.

centr1no

Avatar

Morgangrimes "Wilde het net gaan schrijven. Disney brengt ook meerdere animatiefilms per jaar uit. Waaronder van hun eigen studio en Pixar. Het is niet ondenkbaar dat onder het kopje Dreamworks animations andere animatiestudio's ook films gaan maken."


Ze hebben How to Train Your Dragon, Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda en nog een hoop meer met ook nog allerhande spinn-offs die al volledig uitgemolken worden, dus mogelijkheden genoeg.
Zeker is dat het de kwaliteit van de films niet ten goede komt.

NieuwsFilm

meest populair