Binnenkort meer 'Shrek'-films

Binnenkort meer 'Shrek'-films

Men is nog lang niet klaar met de Oger.

Mocht je gedacht hebben dat het verhaal van de Shrek-franchise na vier films en talloze kleinere producties helemaal verteld is, zit je fout. Althans, volgens Comcast, want dat bedrijf kocht recent nog DreamWorks Animation op en is van plan om maar liefst vier films per jaar uit te gaan brengen, waaronder nieuwe delen in de franchise.

De creatieve controle rond de vernieuwde franchise ligt in handen van Illumination Entertainments Chris Meledandri. Hij moet Comcast, dat de films binnen de NBCUniversal tak wil maken, helpen om ”op creatief vlak uit te vogelen hoe Shrek nieuw leven ingeblazen kan worden.”

Comcast betaalde 3,8 miljard dollar voor DreamWorks Animation en is van plan dat geld snel terug te verdienen. Om die reden moet er op zoveel mogelijk manieren gebruik gemaakt worden van ”bestaande DreamWorks franchises en moeten we nieuwe franchises gemaakt worden.”

Dat de Shrek-franchise een belangrijk onderdeel is van die strategie zal niemand verbazen. De eerste film kwam in 2001 uit en bracht 484,4 miljoen dollar op. De drie vervolgen waren op volgorde goed voor 920 miljoen dollar, 799 miljoen dollar en 753 miljoen dollar. Ook was er een spin-off in de vorm van Puss in Boots die het met een opbrengst van 554,9 miljoen dollar ook niet slecht deed.



NieuwsFilm

meest populair