Poster voor Walt Disney's 'Vaiana'

Poster voor Walt Disney's 'Vaiana'

In onder meer Nederland een compleet andere titel.

Na de eerste poster en trailer van een week geleden zie je hieronder een nieuw (Frans) affice voor de 56e Walt Disney animated classic Moana van het duo Ron Clements en John Musker, bekend van films als The Princess and the Frog, The Little Mermaid en Aladdin.

De film krijgt in meerdere landen, waaronder in Nederland, een andere titel. Dit zal Vaiana zijn. De reden hiervoor is dat er conflicten zijn met andere producten en merken die de Europese markt opgaan (deels) onder de titel 'Moana.' Disney moet de film in Italië zelfs uitbrengen onder de titel Oceania. Dit zou onder andere te maken hebben met een gelijknamige erotische/pornografische film uit 2009.



In de animatiefilm volgen we Moana (Auli’i Cravalho) en de halfgod Maui (Dwayne 'The Rock' Johnson). De eerste is een geboren navigator Moana en zij zet koers naar een legendarisch eiland. Tijdens haar ongelooflijke reis krijgt ze hulp van haar held en halfgod Maui. Het wordt een actievolle reis dwars door de open oceaan waar ze enorme zeedieren, adembenemende onderwaterwerelden en oude folklore ontmoeten. Vanaf 1 december draait Vaiana in de Nederlandse 3D-bioscoop, ook met een Nederlandstalige versie.

Bekijk (nogmaals) de eerste beelden en/of hieronder de Beyond The Trailer-review:



NieuwsFilm

meest populair