Idris Elba plaatst teaserafbeelding 'The Dark Tower'

Idris Elba plaatst teaserafbeelding 'The Dark Tower'

Een mooie verwijzing naar de boeken.

Volgend jaar is het eindelijk zover en kunnen we de eerste van (mogelijk meerdere) films gebaseerd op Stephen Kings The Dark Tower-reeks bekijken. King waarschuwde recent nog dat fans grote veranderingen moeten verwachten ten opzichte van de boeken. Maar sommige elementen blijven duidelijk hetzelfde. Op zijn Twitter-account plaatste hoofdrolspeler Idris Elba een teaserafbeelding.

"Denk aan het gezicht van je vader. Ik ben Roland, zoon van Steven, zoon van Henry, ware afstammeling van Arthur. En ik ben het niet vergeten", luidt de tekst onder de afbeelding. Het is een echte teaser voor de fans van de boeken, want deze woorden spelen een rol in de reeks. In de boeken is Roland Deschain de afstammeling van een versie van de legendarische Koning Arthur en de laatste in de lijn van scherpschutters. De woorden moeten hem trots maken. Maar als iemand in de boeken zegt "je bent het gezicht van je vader vergeten", is dat een veroordeling en heb je je niet eervol gedragen.


Op dit moment vinden nog volop de opnames van de film plaats onder leiding van regisseur Nikolaj Arcel. In de film zien we hoe Roland Deschain in een kat-en-muis spel verwikkeld is met zijn aartsvijand, de Man in het Zwart (Matthew McConaughey). Samen zijn ze op reis naar de Donkere Toren, een bouwwerk dat in het centrum van het universum staat en in verval is geraakt. De film pikt het verhaal ergens halverwege op, als Roland steeds dichterbij zijn doel komt. Volgens de laatste geruchten is de film een vervolg op de boekenreeks, dus geen directe verfilming.

Naast Idris Elba en Matthew McConaughey zijn er ook rollen voor Tom Taylor als de jonge Jake, Alex McGregor als Rolands enige echte liefde Susan Delgado, Jackie Earle Haley als de vampierleider Sayre, Fran Kranz als de rechterhand van de Man in het Zwart, Pimli genaamd, Abbey Lee als de mysterieuze Tirana en is er nog een mysterieuze rol voor Kathryn Winnick.

The Dark Tower draait vanaf 23 februari in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair