Grootste King Kong ooit in 'Kong: Skull Island'

Maar groot genoeg om in 2020 Godzilla aan te kunnen?

In 2020 moet Godzilla vs. Kong verschijnen. Zoals de titel al aangeeft nemen in deze film de filmmonsters King Kong en Godzilla het tegen elkaar op. Een groot vraagteken is echter: kan dat wel, aangezien Godzilla gemiddeld zo'n 100 meter hoog is en King Kong gemiddeld 'slechts' zo'n 15 meter. Kong: Skull Island-regisseur Jordan Vogt-Roberts laat tegenover THR weten dat ze daar iets op hebben gevonden.

De regisseur van de eerdere film The Kings of Summer (2013) geeft aan dat we de grootste King Kong ooit krijgen te zien in de aanstaande film rond de aap der apen: "Het wordt de grootste Kong die er ooit is geweest. Niet 3 meter, niet 10 meter, maar een ruim 30 meter grote aap."

Deze nieuwe King Kong zal vier keer zo groot worden dan de King Kong die we zagen in Peter Jacksons King Kong uit 2005. Zijn tegenstander zal de Godzilla zijn uit Gareth Edwards' Godzilla uit 2014 en deze tikt bijna de 110 meter aan. Dit betekent dat Godzilla nog altijd bijna vier keer zo groot is dan King Kong. De uit de kluiten gewassen aap mag van geluk spreken dat hij een stuk wendbaarder is.

Kong: Skull Island staat gepland voor 9 maart 2017 en Godzilla vs. Kong moet op 29 mei 2020 verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair