Leonardo DiCaprio produceert 'The Outlaw Ocean' voor Netflix

Leonardo DiCaprio produceert 'The Outlaw Ocean' voor Netflix

Naar een waargebeurd verhaal over een voortvluchtig vissersschip.

Net als komiek Adam Sandler heeft ook Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio een overeenkomst met streamingdienst Netflix gesloten om jaarlijks een film (of een documentaire) af te leveren. Allen zullen ecologische thema's bevatten, wat niet zo gek is sinds hij zich gepassioneerd inzet voor diverse goede doelen. Eerder produceerde de acteur titels als Virunga en een nieuwe versie van Cowspiracy voor Netflix, nu gaat hij aan een actiethriller werken: The Outlaw Ocean.

Het verhaal van de film is gebaseerd op waargebeurde feiten, beschreven in een serie van zes artikelen door Ian Urbina. Dat deed hij voor de New York Times. Daarin onthult hij de misdaden en het geweld dat op internationale wateren plaatsvindt, zonder dat iemand daarvoor bestraft wordt. We volgen een burgerwacht die een voortvluchtig vissersschip achternazit en lastigvalt. Men beschouwt het vaartuig 's werelds beruchtste visstroper. De vigilante bemanningsleden hebben dit 110 dagen volgehouden, ze vaarden over twee zeeën en drie oceanen.

DiCaprio verwezenlijkt The Outlaw Ocean met zijn Appian Way (Live by Night) en Misher Films (remake Carrie). De samenwerking met Netflix is geen slechte zet voor de filantroop, eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat er wereldwijd meer dan 81 miljoen Netflix-gebruikers zijn.



NieuwsFilm

meest populair