George Lucas werkt mee aan 'Indiana Jones 5'

George Lucas werkt mee aan 'Indiana Jones 5'

En het wordt niet de laatste film in de franchise.

Het duurt nog een paar jaar voordat Steven Spielberg en Harrison Ford terugkeren naar de Indiana Jones-franchise, maar de nieuwtjes daarover druppelen gestaag binnen. Vandaag kunnen we melden dat medebedenker George Lucas ook meewerkt aan de film. Verder vertelt Bob Iger dat deze vijfde film in de franchise absoluut niet de laatste moet worden.

”George wordt samen met mij uitvoerend producent,” vertelde Spielberg. ”Natuurlijk zou ik nooit een Indiana Jones-film maken zonder George Lucas. Dat zou gestoord zijn.” Natuurlijk heeft Lucas aan elke film in de franchise meegewerkt, maar sommige fans zouden na Kingdom of the Crystal Skull gehoopt hebben dat George Lucas er niet meer aan mee zou werken.

Dan nog de statements van Disney CEO Bob Iger tegenover The Hollywood Reporter. Dat vroeg hem in eerste instantie of er een Indiana Jones-filmuniversum moet komen. ”Niet zoals Star Wars. Maar we hopen… op dit moment concentreren we ons op een reboot, of een continuüm en dan een reboot op de een of andere manier.” Maar eerst gaat men Harrison Ford terughalen en dan ”nadenken over wat er moet volgen. Dat is wat ik bedoel, het is niet echt een reboot, het is een boot.”

Het is dus vooral de bedoeling de franchise nieuw leven in te blazen. De vijfde film in de franchise mét rol voor George Lucas, komt op 18 juli 2019 uit in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair