Algemeen

Wat vond James Cameron van 'Star Wars: The Force Awakens'?

Hij is niet perse positief...

door Jim Pedd om 09:41 in Algemeen
Zo ongeveer iedereen heeft, kijkende naar de box office opbrengst van 2 miljard dollar, Star Wars: The Force Awakens wel gezien. Toch is niet iedereen even tevreden met de film van regisseur J.J. Abrams. Veelgehoorde kritiek is dat de film teveel leek op de oorspronkelijke filmtrilogie van George Lucas, zowel als je kijkt naar het plot als de structuur van de film. Een man die we nog niet over de film gehoord hebben is James Cameron, die nu op geheel eigen wijze over de film vertelt.

”George Lucas is een goede vriend van me en we hadden hier laatst een goed gesprek over,” begon Cameron. ”Ik wil niet teveel over de film vertellen omdat ik veel respect heb voor J.J. Abrams en ik wil zien wat ze er hierna mee doen. Ik moet zeggen dat ik vond dat de groep van zes films van George Lucas op visueel gebied meer innovatief was, en dat deze film vooral een vestiging was van de dingen die je eerder al gezien hebt en slechts hele kleine stapjes zet met de nieuwelingen. Maar goed, ik wil graag zien waar het nu heen gaat.”

Hieronder kan je het interview bekijken waarin Cameron over de film vertelt.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Ah het is weer zo ver. De "Wat vond James Cameron van..."
Vorig jaar had hij over Teminator Geenzins. Net zoals iedereen heeft hij een mening, en dat is uiteraard prima.

aspers

Avatar

Heb het al vaker geroepen, James Cameron is zwaar over het paard getild!

DucoZ

Avatar

Gelukkig was Avatar geen rip-off *kuch kuch pocahontas, dances with wolves, disney atlantis kuch kuch*.

Dat vond ik pas een bout film.

Artificialis

Avatar

Volgens mij heeft hij hier feitelijk gezien toch gewoon gelijk? :} The Force Awakens heeft effectief gebruik gemaakt van bestaand materiaal maar nauwelijks iets nieuws aan de Star Wars wereld toegevoegd.

Conscius

Avatar

Maak er toch niets steeds een drama van als hij iets zegt... ik vind dat hij gewoon gelijk heeft hier. Het is niet echt kritiek het is een mening en ik deel die. Star wars was eer zeer coole film, die vooral alles deed om de fans niet teleur te stellen. Veel nieuws deed de film niet.

Ed Crane

Avatar

Zijn eigen films zijn technisch erg sterk maar stromen doorgaans inhoudelijk ook niet bepaald over van originaliteit en Avatar is in bepaalde opzichten ook gewoon een greatest hits van de films die hij daarvoor heeft gemaakt (en van andere films)... maar hij heeft inderdaad wel gewoon gelijk, dat kan toch gewoon niemand ontkennen. The Farce Awakens spant wat dat betreft inderdaad wel de kroon.

Gigan72

Avatar

De james van nu is gewoon een lul en denk dat hij heel wat is

maar toch heeft hij wel een punt TFA was wel goed maar het bracht niets nieuws
je kan een hoop zeggen over Lucas maar hij kwam wel steeds met nieuwe dingen dat ( dat niet alles goed werkte is een ander verhaal ) maar het was wel nieuw en vers en TFA is en blijf toch een herhaling van A new Hope

Jim

Avatar

Ergens heeft 'ie wel een punt...

spock

Avatar

Beetje gek dat sommige mensen een schijt hekel hebben aan "James Cameron"hij wordt gewoon gevraagd wat hij van de film vindt zo gek is dat toch niet.

schrader

Avatar

"Don't mess with the kolonel's recipe".

Sommige dingen moet je gewoon in stand houden omdat nieuw niet altijd persé beter is. Ik vond het oud en vertrouwd en met een tof verhaal. Van mij mogen de opvolgende Star Wars delen ook van deze kwaliteit zijn! :E

Ed Crane

Avatar

Gigan72 "De james van nu is gewoon een lul en denk dat hij heel wat is"


Nee, James Cameron is altijd al arrogant en een lul geweest hoor, daar stond hij altijd al om bekend :Y

Gigan72 "maar toch heeft hij wel een punt TFA was wel goed maar het bracht niets nieuws
je kan een hoop zeggen over Lucas maar hij kwam wel steeds met nieuwe dingen dat ( dat niet alles goed werkte is een ander verhaal ) maar het was wel nieuw en vers en TFA is en blijf toch een herhaling van A new Hope"


Helemaal mee eens :+

pecanbroodje

Avatar

"Ik moet zeggen dat ik vond dat de groep van zes films van George Lucas op visueel gebied meer innovatief was, en dat deze film vooral een vestiging was van de dingen die je eerder al gezien hebt en slechts hele kleine stapjes zet met de nieuwelingen."

Op gebied van casting is het wel wat innovatiever: Vrouw als hoofdrol, gekleurde in grote ondersteunde rol. En qua sfeer was het een stuk luchtiger dan die zware proloog die zichzelf veel te serieus neemt.

centr1no

Avatar

Hoe kun je nu 6 films vergelijken met 1 film waarmee ze expliciet terug wilden naar de basis om juist die andere 6 films te doen vergeten?

DucoZ "Gelukkig was Avatar geen rip-off *kuch kuch pocahontas, dances with wolves, disney atlantis kuch kuch*.
"


Goh, die opmerking hadden we nog nooit gehoord.

Frietgezicht

Avatar

Volgende week op FT een artikel met mijn mening erin voor allen die ongeduldig ernaar snakken!

NieuwsFilm