Kit Harington deed auditie voor 'Game of Thrones' met een blauw oog

Kit Harington deed auditie voor 'Game of Thrones' met een blauw oog

Een verhaal over David en Goliath in de McDonalds.

Game of Thrones-acteur Kit Harington, die in de serie bastaard Jon Snow speelt, heeft in een video met W Magazine uitgelegd hoe zijn auditie voor de populaire tv-serie van HBO verliep. Het blijkt dat hij zijn zegje moest doen met een blauw oog, vanwege een confrontatie in de McDonalds de avond daarvoor.

De 29-jarige Engelsman begint: "Ik was bij een gevecht betrokken met een gozer in de McDonalds. Ik ging daarheen met een meisje waarmee ik destijds min of meer datete. Het was 's avonds laat en er waren geen zitplaatsen beschikbaar. Dus ik vroeg die vent, en het meisje waarmee hij uit was, of we mochten aanschuiven. 'Ja,' zei hij. We gingen zitten en weldra gedroeg hij zich onbeleefd tegen mijn date. Hij schold haar uit en we zeiden: 'We eten ons voedsel op en dan gaan we, we willen geen problemen.' En toen noemde hij haar een lelijk varken, of iets ergers."

Dat was het moment dat de acteur uit Pompeii moest optreden. "Ik stond op en zei: 'Nee, nee, nee, dat kan je niet maken. Zo kan je haar niet noemen, sta op. Dus ik daagde hem uit voor een gevecht, wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik had hem enkel zittend gezien, dus toen hij opstond bleef hij maar groeien. Ik realiseerde me dat ik de eerste stoot moest uitdelen, anders zou ik eruit zien als een ongelofelijk watje. En ik werd afgerost."

Liefhebbers weten allemaal hoe de auditie is verlopen. Harington vermoedt dat zijn tegenstander er iets mee te maken had. "Hij heeft me volgens mij aan de baan geholpen, dus als je kijkt: bedankt."

Het fantasiedrama plaatste afgelopen zondag een punt achter het zesde seizoen. De makers hebben aangegeven nog 13 tot 15 afleveringen te willen maken, waarschijnlijk verspreid over twee kortere seizoenen. Tot op heden zijn de seizoensopeners elke keer rondom april op de buis verschenen. Nog maar tien maanden te gaan.

NieuwsFilm

meest populair