Matt Damon haalt Jason Bourne-grap uit met nietsvermoedende burgers (video)

Matt Damon haalt Jason Bourne-grap uit met nietsvermoedende burgers (video)

Niet iedereen wacht op een telefoontje van de acteur.

Met Jason Bourne in aantocht (het vijfde hoofdstuk in de Bourne-reeks) heeft hoofdrolspeler Matt Damon besloten een grap uit te halen en tegelijkertijd geld op te brengen voor Water.org, een non-profit organisatie die zich inzet voor veilig drinkwater in arme landen. De 45-jarige Amerikaan deed dit in samenwerking met Omaze. Bekijk het eindresultaat hieronder.

Voorbijgangers op straat krijgen plotseling een telefoon in hun handen geschoven en horen Damon aan de andere kant van de lijn. Deze probeert hen het één en ander uit te laten voeren, maar gemakkelijk verloopt het niet allemaal. Één persoon haakt al af bij "missie van levensbelang". De personen die Damon's instructies naar behoren volbrengen, krijgen aan het eind een beloning.



De bedoeling van de video is aandacht te trekken voor de non-profit organisatie. Op een speciale pagina van Omaze kan men geld doneren (een bedrag van 10 dollar) en kans maken op een prijs. De winnaar wordt naar Las Vegas overgevlogen, in een viersterrenhotel geplaatst en mag samen met Damon naar de première van Jason Bourne. Een after-party zit ook in het pakket.

Paul Greengrass' nieuwste film komt eind deze maand uit, de 28ste om precies te zijn. Naast Damon zien we ook Alicia Vikander, Julia Stiles, Tommy Lee Jones en Vincent Cassel.

NieuwsFilm

meest populair