Algemeen

Zwart-wit versie voor 'Mad Max: Fury Road' komt er dan toch

De “High Octane”-uitgave gaat de "beste versie" bevatten.

door Bram de Groot om 10:37 in Algemeen
Al tijden wordt er gesproken over een zwart-wit versie van het geliefde Mad Max: Fury Road van George Miller. De regisseur liet eerder weten dat dit zijn favoriete versie is van de film en nu meldt Empire dat deze versie binnenkort verkrijgbaar komt op schijf.

Volgens de website zou er in Duitsland een “High Octane”-uitgave van de filmreeks verschijnen. Deze zou uit zes schijven gaan bestaan en dus ook de niet gekleurde versie bevatten.

Empire meldt dat op de uitgave de "surrealistische zwart-wit versie van Fury Road zal verschijnen met enkele eerder niet verkrijgbare documentaires en vier uur nieuw bonusmateriaal." De zwart-wit versie zou even lang duren als de eerdere bioscoopversie.

De uitgave staat gepland voor 29 september 2016 en is via deze link te pre-orderen. Op de site van Amazon wordt de zwart-wit versie de "Black and Chrome-Edition" genoemd. Kijk jij uit naar deze versie?

Hieronder een eerdere zwart-wit versie van de trailer:10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Yup, cool. Al zal hier dan vast wel een flink prijskaartje aanhangen en moet je gedwongen dubbeldippen.

Van één van m'n favoriete films - u raadt het al: The Man Who Wasn't There - bestaat ook een zwart-wit en een kleurenversie. Geeft wat mij betreft een interessante andere beleving. De Stephen King-verfilming 'The Mist' ook, de zwart-wit-versie geeft, naar de inspiratiebronnen voor het verhaal/ de film, een extra jaren '50 sf b-movie vibe. Van veel favoriete silent films bestaan ook zowel zwart-wit als kleurenversies, geeft toch een aardig verschil in kijkervaring.

Fredius

Avatar

Volkomen overbodig. Maar ieder zijn meug.

aspers

Avatar

Beetje belachelijk als je het mij vraagt. Volgens mij gebruik je kleur toch juist om een bepaalde sfeer, emotie, warmte aan te geven. En haal je dat volledig onderuit. Nah.... niet mijn ding.

Brein8998

Avatar

Ik kan mijn tv ook gewoon in zwart wit instellen en dan Mad Max Fury road op bluray kijken...

FilmMaster

Avatar

In zwart wit beter denk ik. Vind de film met kleur behoorlijk kitscherig overkomen.

patrick_h

Avatar

Brein8998 "Ik kan mijn tv ook gewoon in zwart wit instellen en dan Mad Max Fury road op bluray kijken..."
De kleuren zijn in MMFR extra verzadigd tijdens de post-productie waardoor de tv op zwart/wit zetten andere tinten oplevert dan wanneer de film specifiek bewerkt is met het oog op een zwart/wit-versie.

aspers "Beetje belachelijk als je het mij vraagt. Volgens mij gebruik je kleur toch juist om een bepaalde sfeer, emotie, warmte aan te geven. En haal je dat volledig onderuit. "
Met zwart/wit kun je ook sfeer, emotie en warmte aangeven. Alleen was dat voor de bioscoopversie van MMFR geen optie.

M0vieFreak

Avatar

patrick_h "De kleuren zijn in MMFR extra verzadigd tijdens de post-productie waardoor de tv op zwart/wit zetten andere tinten oplevert dan wanneer de film specifiek bewerkt is met het oog op een zwart/wit-versie."


Dat denk ik ook, daarom ben ik er ook benieuwd naar hoe het zal zijn want Miller zegt dat het beter is volgens hem.

Golden Ghost

Avatar

Ik kan erg genieten van een film in zwart wit maar denk juist dat het bij een film zoals MMFR niet goed werkt. Een film zoals Casablanca, 12 angry men of Dr. Strangelove zijn voorbeelden van films die met kleur toch een stuk minder (zouden) zijn maar een actiefilm in zwart wit hoeft van mij niet.

patrick_h

Avatar

Golden Ghost " zijn maar een actiefilm in zwart wit hoeft van mij niet."
Ik zou je aanraden om Le Salaire de la Peur te kijken dan, en vooral de tweede helft van de film. (Sowieso aanrader voor iedereen.)

YOLO

Avatar

Golden Ghost "Ik kan erg genieten van een film in zwart wit maar denk juist dat het bij een film zoals MMFR niet goed werkt. Een film zoals Casablanca, 12 angry men of Dr. Strangelove zijn voorbeelden van films die met kleur toch een stuk minder (zouden) zijn maar een actiefilm in zwart wit hoeft van mij niet."
Ongeacht actiefilms, noem jij gek genoeg films die juist bekend zijn dat ze oorspronkelijk zwart wit waren uitgebracht. D.m.v. bioscoop, TV, home media. Ja ik verschuil me achter het kopje "gewenning".

NieuwsFilm