Epische featurette 'Ben-Hur': wat krijgen we te zien?

Epische featurette 'Ben-Hur': wat krijgen we te zien?

Nieuwe beelden van deze moderne versie van de winnaar van elf Oscars.

Maar liefst elf Oscars won William Wylers Ben-Hur uit 1959. Toch vond Paramount Pictures en regisseur Timur Bekmambetov (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) het nodig om een remake op te leveren, of zoals ook wordt gezegd een "re-adaptation" / "reimagining" van het boek 'Ben-Hur: A Tale of the Christ' uit 1880 van Lew Wallace. In onderstaande featurette "Epic" wordt de film nog eventjes haarfijn uit de doeken gedaan.

In Ben-Hur zijn er rollen weggelegd voor onder meer Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Nazanin Boniadi en Haluk Bilginer en ontmoeten we een prins (Huston) die leeft in het door Romeinen bezette Jeruzalem. Als hij wordt verraden door zijn adoptiebroer Messala (Kebbell) verliest hij alles en de volgende vijf jaar leeft hij op een Romeins galeischip. De onderlinge meningsverschillen worden uiteindelijk beslecht in een grootse strijdwagenrace.

In Nederlandse bioscoopzalen verschijnt de nieuwe Ben-Hur vanaf 18 augustus op het witte doek. Hoeveel Oscars denk jij dat deze versie gaat winnen?



NieuwsFilm

meest populair