James Badge Dale tekent voor hoofdrol in stripboekverfilming 'The Empty Man'

James Badge Dale tekent voor hoofdrol in stripboekverfilming 'The Empty Man'

20th Century Fox wil onze planeet gaan verzieken met een vreemde virus.

Filmstudio 20th Century Fox is bezig met de voorbereidingen van The Empty Man, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van BOOM! Studios, en ze hebben meteen een man gevonden die de cast leidt: James Badge Dale. De afgelopen jaren was hij o.a. te zien in Iron Man 3, The Lone Ranger en 13 Hours.

The Empty Man kwam uit in 2014 en bestaat uit zes boeken, geschreven en geïllustreerd door Cullen Bunn en Vanesa R. Del Rey. Het is één jaar geleden sinds de Empty Man-ziekte voor het eerste gerapporteerd werd. Er is nog steeds geen remedie gevonden die de plaag vertraagd. Niemand weet wat de oorzaak is. Onder de symptomen vallen woede uitbarstingen, afzichtelijke hallucinaties en suïcidale dementie. Het resulteert altijd in de dood of een staat van catatonie.

De reeks volgt twee agenten, Langford en Jensen, die op de zaak zitten. Landelijk worden er opeens sektes opgericht die moorden plegen. De FBI en de CDC (Centers for Disease Control) trachten verenigd de puzzelstukken samen te voegen om de sektes tegen te houden en een medicijn te vinden om de Empty Man-ziekte te stoppen.

Zo gaat het echter in de stripreeks. The Hollywood Reporter bericht namelijk dat het script behoorlijk afwijkt van het bronmateriaal. Het verhaal volgt een ex-agent, geplaagd door de gewelddadige dood van zijn familie, die een vermist meisje zoekt en weldra een onheilspellende aanwezigheid ontdekt. De productie gaat in de herfst van start, vermoedelijk in Zuid-Afrika.



NieuwsFilm

meest populair