Algemeen

Quentin Tarantino over zijn naderende pensioen

En wat is volgens hem zijn beste personage ooit?

door Bram de Groot om 18:14 in Algemeen
In 2014 liet Quentin Tarantino al eens weten dat hij na tien film wil stoppen met het regisseren van films. Klaarblijkelijk was hij destijds doodserieus. Tijdens het Jerusalem Film Festival, waar hij een Award in ontvangst nam, bevestigde hij zijn besluit kort en krachtig.

"Ik heb gepland om te stoppen bij 10 films. Maar op mijn 75e zou ik zomaar kunnen beslissen om een ander verhaal te doen."

Als de Kill Bill-tweeluik als één film wordt gezien, dan kunnen we nog twee films van de geliefde regisseur verwachten. Zijn volgende project is echter nog niet bekend.

Tijdens het festival liet hij ook weten welk door hem verzonnen personage hij het beste vindt. Dit blijkt Christoph Waltz‘ Hans Landa te zijn, het personage uit Inglourious Basterds uit 2009. Tarantino: "Landa is het beste personage dat ik heb geschreven en mogelijk de beste dat ik ooit zal schrijven. Ik realiseerde in het begin niet dat hij een talenwonder was. Hij is waarschijnlijk de enige nazi die perfect Jiddisch sprak." Ook gaf hij aan dat hij lange tijd twijfelde over het personage, maar dat Waltz de doorslag gaf.

Hieronder een passage uit de befaamde scène met Landa:8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Ik denk niet dat hij zal stoppen bij tien. Er zijn ook andere regisseurs die veel ouder en veel films hebben gemaakt die nog steeds geweldige films maken.

Perrysh

Avatar

Tarentino heeft natuurlijk zo veel geweldige personages geschreven, dat dit nogal een gewaagde uitspraak is, maar ik kan er wel mee leven. Sowieso één van mijn favoriete personages in een film ooit. Al denk ik wel dat het voor een groot deel op het conto van Waltz te schrijven is. Ook het feit dat Landa een talenwonder bleek te zijn zal het één en ander met de acteur te maken hebben vermoed ik.

Baron Von Marlon

Avatar

Pensioen m'n reet.
Iemand als hem gaat zich veel te snel vervelen en zal waarschijnlijk ook de aandacht missen.

Steve-O

Avatar

Ik hoop dat één van zijn twee laatste films een science-fiction zal zijn.

Thiver

Avatar

Waarschijnlijk doet hij hetzelfde als Steven Soderbergh: gewoon verkassen naar televisie.

starbass

Avatar

Deze quote uit het stuk vind ik ook wel leuk:

On working with frequently starry ensemble casts, Tarantino described the respectful relationship he has with his actors.

“When I have direction, I walk over to them and talk about it, it’s very intimate,” he noted. “I don’t scream at them across the set.”

However, he does have one golden rule: learn your lines. “You have to know my dialogue backwards and forwards,” he said. “Anything else and I could fire you and start again because you’re just disrespecting me. I am paying them to say my dialogue. That is their job. I like my actors, but I love my characters.”

Ed Crane

Avatar

Thiver "Waarschijnlijk doet hij hetzelfde als Steven Soderbergh: gewoon verkassen naar televisie."


Naar tv of boeken schrijven inderdaad, daar heeft hij dikwijls naar verwezen.

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Ik hoop dat één van zijn twee laatste films een science-fiction zal zijn."


Yep, dat genre mis ik het meest duidelijk in zijn oeuvre. Hij heeft het erover gehad dat hij misschien wel eens een Bodysnatchers-achtige film zou willen maken, maar dan van de kant van de aliens.

NieuwsFilm

meest populair