Quentin Tarantino over zijn naderende pensioen

En wat is volgens hem zijn beste personage ooit?

In 2014 liet Quentin Tarantino al eens weten dat hij na tien film wil stoppen met het regisseren van films. Klaarblijkelijk was hij destijds doodserieus. Tijdens het Jerusalem Film Festival, waar hij een Award in ontvangst nam, bevestigde hij zijn besluit kort en krachtig.

"Ik heb gepland om te stoppen bij 10 films. Maar op mijn 75e zou ik zomaar kunnen beslissen om een ander verhaal te doen."

Als de Kill Bill-tweeluik als één film wordt gezien, dan kunnen we nog twee films van de geliefde regisseur verwachten. Zijn volgende project is echter nog niet bekend.

Tijdens het festival liet hij ook weten welk door hem verzonnen personage hij het beste vindt. Dit blijkt Christoph Waltz‘ Hans Landa te zijn, het personage uit Inglourious Basterds uit 2009. Tarantino: "Landa is het beste personage dat ik heb geschreven en mogelijk de beste dat ik ooit zal schrijven. Ik realiseerde in het begin niet dat hij een talenwonder was. Hij is waarschijnlijk de enige nazi die perfect Jiddisch sprak." Ook gaf hij aan dat hij lange tijd twijfelde over het personage, maar dat Waltz de doorslag gaf.

Hieronder een passage uit de befaamde scène met Landa:



NieuwsFilm

meest populair