'Harry Potter and the Cursed Child' in de maak?

'Harry Potter and the Cursed Child' in de maak?

Warner heeft auteursrecht aangevraagd op de titel.

Eind deze maand kan het grote publiek naar J.K. Rowlings Harry Potter and the Cursed Child. Het is het eerste toneelstuk van de schrijfster en dient als officieel vervolg op Harry Potter and the Deathly Hallows. Nu blijkt dat filmstudio Warner Bros. copyright heeft aangevraagd op de titel.

Het bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk de rechten aangevraagd op ”films” en ”televisiefilms”. Daarmee kan de speculatie uiteraard beginnen: zou men dan toch een film hiervan willen maken? Schrijfster J.K. Rowling stond er recent nog op dat er geen film zou komen en dat het echt alleen zou draaien om een toneelstuk.

Het zou echter goed kunnen dat de studio een optie heeft op alle toekomstige films in de franchise. Het registreren van de rechten past in het rijtje ‘voor het geval dat’. Mocht schrijfster J.K. Rowling ooit overstag gaan, kan de film er meteen komen. Waarschijnlijk staat de studio te springen om meer films in de lucratieve franchise. Zo maakt het nu al spin-off trilogie Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Harry Potter and the Cursed Child speelt zich 19 jaar na de gebeurtenissen in Deathly Hallows af en volgt oudere versies van de hoofdpersonen. Harry Potter is nu een overwerkte medewerker van het Ministerie van Magie en zijn kinderen gaan naar Hogwarts.



NieuwsFilm

meest populair