Willem Dafoe krijgt het zwaar in 'The Florida Project' van Sean Baker

Willem Dafoe krijgt het zwaar in 'The Florida Project' van Sean Baker

Baker's vorige film 'Tangerine', een hit op het Sundance Film Festival, is volledig opgenomen met een iPhone 5.

Eind april kondigde June Pictures een samenwerking met regisseur Sean Baker aan. De filmmaker leverde het jaar daarvoor Tangerine af, een komisch drama dat met open armen werd verwelkomt tijdens het Sundance Film Festival. Baker's volgende speelfilm wordt The Florida Project (alhoewel Deadline het nu ook over The Florida Experiment heeft). Een eerste acteur lijkt nu aangetrokken te zijn in Willem Dafoe.

Een zes jarig meisje staat centraal in de film, tezamen met een ongeregeld zooitje van goede vrienden. Hun zomervakantie is fantastisch, bestaande uit wonderbaarlijke jeugdherinneringen, belangrijke kansen en een intrigerende ontdekkingstocht. Tegelijkertijd worstelen hun ouders, en alle andere volwassenen rondom hen, met moeilijke tijden.

Deze zomer gaan de opnames beginnen in Orlando, Florida. Baker zal het scenario dat hij gaat verfilmen zelf in orde brengen. Cre Film en Freestyle Picture Co. ontfermen zich over de productie. In tegenstelling tot Tangerine, welke met een iPhone 5 is vastgelegd, zal The Florida Project op film geschoten worden. Willem Dafoe is op dit ogenblik met de opnames van Justice League bezig. De DC-superheldenfilm van Warner Bros. komt november 2017 in Nederland uit.



NieuwsFilm

meest populair