Video

Darth Vader is terug in (gelekte) trailer 'Rogue One: A Star Wars Story'

In december gaan we terug naar de eerste Death Star.

door Bram de Groot om 23:29 in Video
Walt Disney en LucasFilm vertoonden tijdens het evenement 'Star Wars Celebration' een nieuwe trailer voor de Star Wars prequelfilm Rogue One: A Star Wars Story. Het opvallendste detail aan de nieuwe beelden is de terugkeer van Darth Vader! Al is het (gelukkig) nog beperkt.

Rond de film van regisseur Gareth Edwards (Godzilla, Monsters) circuleerden de afgelopen periode de nodige geruchten. Zo zou Walt Disney niet tevreden zijn met een eerste versie, waardoor er maar liefst 40% van de film opnieuw opgenomen moest worden. Zelfs Tony Gilroy (The Bourne Legacy is aangetrokken om Edwards te ondersteunen bij de heropnames. Disney zag het probleem niet zo en meldde dat de extra opnames van meet af aan gepland stonden.

Klik hier voor de gelekte trailer

In Rogue One komen de rebellen erachter dat de Empire een wapen wil gaan gebruiken om zo planeten van tegenstanders te kunnen vernietigen. Dit is uiteraard de Death Star, bekend uit de originele Star Wars-film uit 1977. Het antwoord van de rebellen is een gewaagde missie, geleid door de gerekruteerde rebel Jyn Erso (Felicity Jones). Tijdens de gevaarlijke onderneming komen Erso en haar mede-rebellen meerdere slechteriken tegen, waaronder de eerder genoemde Darth Vader (met stem van James Earl Jones), Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn) en Chirrut Îmwe (Donnie Yen).

Andere rollen zijn voor Forest Whitaker (Saw Gerrera), Diego Luna (Ct. Cassian Andor), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Jiang Wen (Baze Malbus), Mads Mikkelsen (Galen Erso) en Alan Tudyk (K-2SO). Vanaf 14 december draait Rogue One: A Star Wars Story in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoop.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Trailer ziet er goed uit en laat daar maar snel een HD versie van verschijnen. Heb wel vertrouwen in deze Star Wars film, ondanks die negatieve geruchten. Edwards maakte mijn inziens ook een goede Godzilla, dus laat maar komen.

horizon

Avatar

Negatieve geruchten?

Als ik de trailer zo zie dan krijg ik meer het gevoel van een oorlogsfilm dan van een space-fantasy-opera film. Dat is dus een behoorlijke afwijking van de serie.

En nog steeds heb ik het gevoel dat het grote publiek deze film verwarrend gaat vinden aangezien na deel VII een deel VIII hoort te komen. lol.
De bezoekersaantallen van the Force Awakens zullen niet eens benadert worden.

Krasse uitspraken dit.

lol.

YOLO

Avatar

horizon "Als ik de trailer zo zie dan krijg ik meer het gevoel van een oorlogsfilm dan van een space-fantasy-opera film. Dat is dus een behoorlijke afwijking van de serie."
Dat is ook de bedoeling dat de stijl afwijkt van de saga. Zal ook gelden voor de Han Solo film en de 3e Star Wars story. Hoe dan ook, ik vind het voorbarig om te zeggen dat Star Wars zich altijd in de space-fantasy-opera genre moet bevinden. Het Star Wars universum is groot en heeft een rijke geschiedenis. Ik ben wel blij dat we een soort van expanded universe film gaan krijgen. T+)

horizon "En nog steeds heb ik het gevoel dat het grote publiek deze film verwarrend gaat vinden aangezien na deel VII een deel VIII hoort te komen. lol.
De bezoekersaantallen van the Force Awakens zullen niet eens benadert worden."
Waar haal jij het idee vandaan van die Force Awakens bezoekersaantallen. Moet het per se hetzelfde of meer zijn als Force Awakens? Wil jij beweren dat het anders een flop wordt als het die waanzinnige records wordt verbroken. Over krasse uitspraken gesproken. :?

Op het moment van schrijven is Captain America: Civil War de grootste wereldwijde hit. Finding Dory is het grootste succes in de US. Als staan beide films nog in de schaduw van Force Awakens, het zijn geen flops :P Disney is tevreden en dat zullen ze ook worden van Rogue One. :+

horizon

Avatar

Ik heb nergens het woord flop gebruikt.

De meeste films zijn al uiterst succesvol als ze 30% van The Force Awakens benaderen. ;)

Maar waar ik benieuwd naar ben is hoe het publiek hierop gaat reageren. Maar nu val ik in herhaling.

Dinomite

Avatar

Ik denk dat die verwarring reuze mee gaat vallen.
De hardcore star wars fanbase is nooit klein geweest en als je een een casual fan bent die ook maar een beetje verstand hebt van de serie dan weet je waar rogue one te plaatsen is, aangezien bij elk artikel wel zon beetje staat wat deze film is.

Merlin

Avatar

Ik ben het met Horizon eens en ga een stap verder; na het zien van deze tweede trailer denk ik dat deze film gaat floppen. Wat een slechte vertoning!
Dus maar wachten op de "remake" van TESB.

Een Star Wars fan van het eerste uur.

Morphine

Avatar

Ik denk juist dat het een hele toffe verademing wordt om eens een wat 'andere' Star Wars te zien. Bijna alle boeken in bezit en gelezen, en er is zoveel om mee te spelen en op te bouwen...
Eerste film die zich weer afspeelt in de vertrouwde 'oude' omgeving, qua karakters, schepen, stormtroopers, Vader, etc..
En ook nog eens veel 'echte wereld' gebouwd met tastbare voertuigen en wezens ipv alles cgi te maken... Lekker!
Ik heb er zin in. Laat maar komen!

tk1989

Avatar

Aangezien ik niet bepaald een liefhebber ben van vrijwel alle tot nu toe uitgekomen Star Wars films (alleen Episode 3 maakte op mij best veel indruk) kijk ik juist enorm uit naar deze film. Lijkt me heerlijk om in hetzelfde universum eens een niet-kinderlijke film te zien (sorry). Een iets serieuzere toon zou de franchise wat mij betreft erg goed doen - maar ik besef me dat ik zwaar in de minderheid ben.

a fan

Avatar

Nee hoor, jij bent zeker niet de enige
want de iedereen die is opgegroeid met de eerste star war films worden
nu oude rupsen :E

WeaponX

Avatar

Deze film ziet er uit als een echte "Star Wars" in de zin van oorlogsfilm en vind dat niet erg, spreekt me juist erg aan. De woorden die Gareth ook zei in de Rogue Reel "If you're not taking a risk then what are you're bringin to the table" Ik sta open voor verandering, misschien zijn mensen bang aangezien de eerdere prequals niet de Star Wars was zoals men wildde, maar heb vertrouwen in de regie en Disney.Het is ook genoemd Rogue One : A Star Wars Story met de intentie dat het afwijkt maar nog steeds in de universe afspeelt. (Heeft afgespeeld chronologisch gezien)

NieuwsFilm

meest populair