Darth Vader is terug in (gelekte) trailer 'Rogue One: A Star Wars Story'

In december gaan we terug naar de eerste Death Star.

Walt Disney en LucasFilm vertoonden tijdens het evenement 'Star Wars Celebration' een nieuwe trailer voor de Star Wars prequelfilm Rogue One: A Star Wars Story. Het opvallendste detail aan de nieuwe beelden is de terugkeer van Darth Vader! Al is het (gelukkig) nog beperkt.

Rond de film van regisseur Gareth Edwards (Godzilla, Monsters) circuleerden de afgelopen periode de nodige geruchten. Zo zou Walt Disney niet tevreden zijn met een eerste versie, waardoor er maar liefst 40% van de film opnieuw opgenomen moest worden. Zelfs Tony Gilroy (The Bourne Legacy is aangetrokken om Edwards te ondersteunen bij de heropnames. Disney zag het probleem niet zo en meldde dat de extra opnames van meet af aan gepland stonden.

Klik hier voor de gelekte trailer

In Rogue One komen de rebellen erachter dat de Empire een wapen wil gaan gebruiken om zo planeten van tegenstanders te kunnen vernietigen. Dit is uiteraard de Death Star, bekend uit de originele Star Wars-film uit 1977. Het antwoord van de rebellen is een gewaagde missie, geleid door de gerekruteerde rebel Jyn Erso (Felicity Jones). Tijdens de gevaarlijke onderneming komen Erso en haar mede-rebellen meerdere slechteriken tegen, waaronder de eerder genoemde Darth Vader (met stem van James Earl Jones), Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn) en Chirrut Îmwe (Donnie Yen).

Andere rollen zijn voor Forest Whitaker (Saw Gerrera), Diego Luna (Ct. Cassian Andor), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Jiang Wen (Baze Malbus), Mads Mikkelsen (Galen Erso) en Alan Tudyk (K-2SO). Vanaf 14 december draait Rogue One: A Star Wars Story in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair