POLL: Beste film van Christopher Nolan (excl. de Dark Knight-Trilogy)

POLL: Beste film van Christopher Nolan (excl. de Dark Knight-Trilogy)

Fanboys: vergeet even de Batman-films.

Regisseur Christopher Nolan heeft zich bij de fanboys enorm populair gemaakt met de Dark Knight Trilogy. En geef ze ongelijk. De films gaven het superheldengenre een andere dimensie en vooral het tweede deel The Dark Knight mag gerust gezien worden als een moderne klassieker. Als je zijn Batman-trilogie nu eens zou vergeten, welke titel van Nolan is dan de beste?

Doorbraak


In 1997 trapte Nolan af met de korte film Doodlebug om een jaar later te debuteren met de speelfilm Following welke pas bekend werd na het succesnummer Memento. Deze mysteriethriller staat met een 8,5 (na 840 duizend stemmen!) nog altijd op #47 van de IMDb Top 250 en werd genomineerd voor twee Oscars: Beste Originele Script en Beste Montage. Memento leverde Nolan een grotere klus op; de thriller Insomnia met grote namen als Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank.

Dark Knight-periode

In 2005 verscheen van Nolan het uitstekend ontvangen Batman Begins. Nog voorafgaand aan het vervolg The Dark Knight (2008) maakte de ondertussen bejubelde Britse filmmaker de illusionistenfilm The Prestige (#49 in de IMDb Top 250), waarin onder meer de Batman Begins-acteurs Christian Bale en Michael Caine en grote namen als Hugh Jackman en Scarlett Johansson te zien waren. Na The Dark Knight leverde Nolan de sci-fi film Inception af waarin een enorme rits bekende namen te zien is, waarvan Leonardo DiCaprio en Joseph Gordon-Levitt duidelijk de opvallendste zijn. De film staat met een 8,8 op #14 in de IMDb Top 250. Er werden vier Oscars gewonnen, onder meer voor het camerawerk van Wally Pfister en de visuele effecten.

Pre-Dark Knight

Na de afsluiter The Dark Knight Rises maakte Nolan vooralsnog één film met de sci-fi film Interstellar (2014). Opnieuw werd zijn film overweldigend ontvangen en dit resulteerde tot op heden in een 8,6 op de IMDb, goed voor #33 in de Top 250. De visuele effecten werden hooggewaardeerd, onder meer met een Oscar. Ondertussen werkt Nolan aan de oorlogsfilm Dunkirk waarvan we onlangs exclusieve foto's konden plaatsen. De film verschijnt volgend jaar juli in de bioscoop.

Succes met stemmen

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair