Blu-Ray Review: Dirty Grandpa

Blu-Ray Review: Dirty Grandpa

Met extra vieze beelden.

Regie: Dan Mazer | Cast: Robert De Niro (Dick Kelly), Zac Efron (Jason Kelly), Zoey Deutch (Shadia), Aubrey Plaza (Lenore), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: 18 februari 2016 | FilmTotaal recensie: 1 ster

Zac Efron groeit ondertussen steeds meer uit naar de ster die hij vooraf waarschijnlijk niet had willen zijn. In Dirty Grandpa gaat hij opnieuw een stapje verder en krijgt hij hulp van een ooit zo'n gevierd acteur, Robert De Niro. I Give It a Year-regisseur Dan Mazer beloont de acteurs met een nieuw dieptepunt, al valt er met een paar biertjes gerust nog wel wat te gniffelen.

In Dirty Grandpa, goed voor bijna $100 miljoen wereldwijd, gaat de brave advocaat Jason over een week trouwen met Meredith; een ontzettende control freak. Tussen alle trouwdag-stress wil zijn opa opeens een lift naar Florida. Daar is Spring Break in volle gang en komt het aanstaande huwelijk van Jason plots in gevaar. Want via uitzinnige feesten, bar-gevechten en een epische karaoke nacht is ‘vieze’ opa vast van plan zijn kleinzoon mee te sleuren in de wildste trip van hun leven.



Film: Dirty Grandpa | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8715664118146 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Dirty Grandpa zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De schijf start met het DFW-logo en laat na de kijkwijzer de trailers zien van Sleeping with Other People, Popoz de Film en We Are Your Friends. Daarna volgt een basic menu met de extra's.

Beeld

Dutch FilmWorks schotelt een High Def-uitgave voor met een redelijke scherpte en prima kleuren die misschien iets te sterk zijn in het contrast. Donkere delen in het beeld zijn doorgaans mager doordat details wegvallen waardoor bijvoorbeeld zwart en donkerblauw in elkaar overlopen. Verder is er een weinig storende ruis waarneembaar. Al met al een redelijk beeld, maar niet echt opvallend.

Geluid

Het geluid sluit prima aan op het beeld. Dialoog is prima te volgen en de muzikale ondersteuning van Michael Andrews klinkt modern en vol. Aangezien surround effects wat achterblijven, lijkt het erop dat er weinig energie in is gestoken, door de makers en/of Dutch FilmWorks. Verder valt er over de basic track niet zo heel veel te zeggen.

Bonusmateriaal

Onder het bonusmateriaal tref je maar liefst elf interviews aan, met de meeste castleden (exclusief Robert de Niro), de regisseur, de producenten en de schrijver. De interviews zijn ook daadwerkelijk interviews met de uiteenlopende personen. Er wordt niets omheen gebouwd (zoals setbeelden of beelden uit de film), waardoor het geheel wat stijf en saai aanvoelt en eigenlijk ook niet echt aan te raden is om te kijken. Er zijn ook geen ondertitels aanwezig. De film zelf is overigens de ''Extended Edition", met "viezere" beelden/scènes.

Snelle matige komedie; basic Blu-ray uitgave

Dirty Grandpa is één van de vele snelle komedies tussendoor die de ruimte in de bioscoopzalen lijkt te moeten vullen. Klaarblijkelijk is er ook voldoende publiek voor, aangezien de film slechts $11 miljoen kostte om te maken waarmee bijna het tienvoudige werd opgehaald. Deze Blu-ray uitgave is verder degelijk, maar niet opvallend.



NieuwsFilm

meest populair