Dirty Grandpa (2016)

Lose your way. Find your manhood.

Deze vieze opa is het onbetwiste dieptepunt in Robert De Niro's loopbaan.
play

4,6 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een oud legergeneraal denkt dat zijn kleinzoon gaat trouwen met een ongeschikte vrouw. De oude rot besluit om hem mee te nemen naar Florida voor de jaarlijkse 'spring break', een moment waarop Amerikaanse jongeren vooral bezig zijn met seks, drank een feestjes.

Regie
Dan Mazer
Cast
Robert De Niro, Zac Efron, Danny Glover, Dermot Mulroney, Aubrey Plaza, Julianne Hough, Zoey Deutch, Jason Mantzoukas, Catherine Dyer, Joshua Mikel, Brandon Mychal Smith, Jake Picking, Adam Pally, Eugenia Kuzmina, Jeffrey Bowyer-Chapman, Mo Collins, Deena Dill, Dennise Renae Larson, Barbra Roylance, Henry Zebrowski, Michael Hudson.
Release
25.02.2016
Release NL
18.02.2016
Release DVD
21.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Dan Mazer | Cast: Robert De Niro (Dick Kelly), Zac Efron (Jason Kelly), Zoey Deutch (Shadia), Aubrey Plaza (Lenore), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2016

Wat is er toch aan de hand met Robert De Niro? Het ene moment speelt hij een aangrijpende rol in potentieel Oscarmateriaal, het volgende is hij te zien in een matige thriller, romkom of komedie die ver beneden het peil van een dergelijk gelauwerd acteur ligt. Toegegeven, elke acteur heeft behoefte aan wisselende inhoud om aan het publiek enerzijds zijn veelzijdigheid te bewijzen en zichzelf anderzijds even te laven aan de luchtiger materie. Dat is de aard van het vak. Maar met Dirty Grandpa maakt De Niro het nu wel heel bont. De goede man zet zichzelf volledig voor schut in een door botte seksgrappen voortgestuwde klucht die domweg maar geen lach oplevert, maar vooral een exces aan plaatsvervangende schaamte teweegbrengt.

Dirty Grandpa is een roadmovie waarin grootvader en kleinzoon nieuw inzicht krijgen in hun relatie. De lange weg dient voor de stijve, overdreven verantwoordelijke Jason naar een verlossing van zijn naderende passieloze huwelijk te leiden, aldus hoopt opa Dick (een vast niet toevallig gekozen voornaam). De ouwe viespeuk ziet voor zichzelf de rit echter bij voorkeur eindigen in de vagina van een onderweg tegen het fraaie lijf gelopen hitsige studente. Terwijl zijn geliefde vrouw amper de week ervoor begraven is. Na vijftien jaar zonder seks gezeten te hebben is het tijd om eens stevig van bil te gaan tijdens de Spring Break in het zonnige Florida. En dus mag Jason hem tussen alle huwelijksvoorbereidingen door daar even heen rijden. Een verstandig mens had geweigerd, maar blijkbaar was de opa ooit een rolmodel voor de knul, en dus gaat het duo op pad. Waarop kleinzoon en publiek door de oude schavuit in een politiek volslagen incorrect, maar bovenal pijnlijk onleuk avontuur gestort worden, waarbij de grollen over seks, drugs en lichaamssappen niet aan te slepen en vooral moeilijk te verteren zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Dirty Grandpa Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

MovieMazzter

"...met het ouder worden veranderen de rollen natuurlijk ook voor een topacteur en legende als Robert de......"