Algemeen

Denzel Washington gaat voor de Oscars

Zijn nieuwe film 'Fences' krijgt release in het prijzenseizoen.

door Kaj van Zoelen om 13:00 in Algemeen
Vorig jaar werd aangekondigd dat Denzel Washington in zee ging met televisiezender HBO om tien verfilmingen van toneelstukken van August Wilson te produceren: Wilsons tien-delige Pittsburgh Cycle, waarin de Afro-Amerikaanse ervaring en Amerikaanse rassenrelaties vanuit zwart perspectief door heel de twintigste eeuw wordt bekeken. Waarvan Washington de eerste verfilming zelf ook zou regisseren, en de hoofdrol in zou spelen. Inmiddels is bekend dat dit Fences zal zijn, en dat dit meer is geworden dan een TV-film. De productie is overgenomen door Paramount, die de film in de bioscoop zal uitbrengen.

Vandaag werd bekend dat Fences uitgebracht wordt in de tweede helft van december, met een landelijke release in de VS op 25 december. Daarmee doet de studio duidelijk een gooi naar de Oscars en andere prijzen, bijvoorbeeld voor Washington als regisseur of acteur, of voor Viola Davis als actrice. Davis zal Washingtons vrouw spelen. Zij deden dat in 2010 ook al samen in een toneeluitvoering op Broadway, waar ze toen beiden een Tony voor wonnen. Washington en Davis geven gestalte aan een zwart arbeiderskoppel in de jaren vijftig. Washington speelt Troy, een voormalige honkballer die nu op middelbare leeftijd vuilnisman is, worstelt met zijn relatie met zijn vrouw en zoon én met hen het dak boven het hoofd houden.

De verfilming zal na Antwone Fisher en The Great Debaters de derde film zijn die Washington regisseert. In de eerste opvoering van het toneelstuk in 1987 speelde James Earl Jones de rol die Denzel Washington in 2010 voor het eerst op zich nam. Hieronder een vergelijking van hoe hun invulling van de rol verschilt, aan de hand van opnames van één en dezelfde scène uit het toneelstuk:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair