Christopher Nolans 'Dunkirk' begint midden in de actie

Christopher Nolans 'Dunkirk' begint midden in de actie

Mark Rylance vertelt over de film.

Komende zomer zit natuurlijk vol met blockbusters en vervolgfilms. Maar een van de originelere films die uitkomen zal Christopher Nolans Dunkirk zijn, waarin acteur Mark Rylance een hoofdrol heeft. Tegenover Empire Magazine vertelt hij dat Nolan een heel andere film maakt dan andere films die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen.

”Chris is de meest serieuze en interessante filmmaker. Elke grote filmmaker maakt op een bepaald moment in zijn carrière een oorlogsfilm,” aldus Rylance. ”Maar het scenarioschrijven van Chris is zo briljant dat ik denk dat hij het potentieel heeft een erg krachtige en eenvoudige, pure oorlogsfilm te maken over een miraculeus verlies. Ik denk dat het de potentie heeft een geweldige film te worden.”

Onderdeel van die unieke strategie van Nolan is het begin van de film. ”Sommige van die oude oorlogsfilms bouwen een heleboel op, waarbij je moet raden wie er gaat overlijden en wie het overleeft. Maar deze heeft dat niet. Het is gewoon een harde KNAL! Je begint meteen in het midden van een wanhopige situatie.”

De film draait om Operation Dynamo, waarbij Britse en andere Geallieerde troepen uit het kuststadje Duinkerke gered werden. Het ging om meer dan honderdduizend mensen die daar omsingeld werden door de Duitsers. De opnames van de film vinden onder meer bij Urk plaats, waar we onlangs exclusieve foto’s van hadden.

Naast acteur Mark Rylance zijn er in de film ook rollen voor onder meer Tom Hardy, Kenneth Branagh en Harry Styles. Dunkirk draait vanaf 20 juli 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair