Details over koppeling boeken en film 'The Dark Tower'

En Matthew McConaughey aanbidt de grootst mogelijke schurk.

Het achtdelige magnum opus van Stephen King, The Dark Tower, komt begin volgend jaar naar de bioscoop. Op dit moment vinden de opnames nog volop plaats met acteurs als Idris Elba (Roland Deschain), Matthew McConaughey (Man in 't Zwart) en Tom Taylor (Jake). Er bleken bij de aankondiging een aantal personages te ontbreken, waaronder Eddie en Susannah Dean.

Sinds Entertainment Weekly zijn nieuwe nummer vrijgegeven heeft, weten we waarom dat zo is. De film dient als een vervolg op de boeken, en zal dus een ander verhaal vertellen. Desondanks heeft men kans gezien elementen van alle boeken te verwerken en EW legt uit welke. Hieronder een overzicht.

  • De Scherpschutter (1982): Dit boek dient als opzet voor de zoektocht naar wraak van Roland jegens de Man in 't Zwart en hierin bouwt hij een band op met de mysterieuze jongen Jake. De basisstructuur van dit verhaal vormt de ruggengraat van de film.[/b]
  • Het Trekken van Drie (1987): Hierin wordt de notie van parallelle realiteiten uitgewerkt en de term ka-tet (een familie die gevormd wordt door het lot). Ook zien we belangrijke personages als Eddie en Susannah voor het eerst, maar zij worden bewaard voor een eventuele latere film.
  • Het Verloren Rijk (1991): De film toont een van de spannendste stukken uit dit boek: als Jake middels een portaal in een landhuis in Brooklyn, Dutch Hill, naar Middenwereld van Roland probeert te gaan. Daarbij komt het landhuis letterlijk tot leven. Ook zien we in de film veel van het 'gewone' leven van Jake.
  • Tovenaarsglas (1997): Veel van dit boek is een flashback naar het verleden van Roland, maar dat wordt bewaard voor een eventuele televisieserie. Interessant is wel dat Rolands grote liefde in dit boek, Susan Delgado (Alex McGregor) wel gecast is in de film.
  • De Wind door het Sleutelgat (2012): Het meest recente boek dat verschenen is en als een soort tussendeel dient. We leren dat fantasie de realiteit kan verbuigen en dat is een element dat ook naar de film gebracht wordt.
  • Wolven van de Calla (2003): De film speelt zich deels af in het dorp van de Manni, spiritualisten die weten hoe ze moeten reizen tussen werelden. Dat volk en dorp werd in dit boek geïntroduceerd.
  • Lied van Susannah (2004): Zowel het boek als de film bezoeken de Dixie Pig, een schuilplaats voor bloeddorstige wezens in New York. In het boek is dit een restaurant, waar ook veel tekens van de Crimson King te zien zijn.
  • The Donkere Toren (2004): Het meeste materiaal uit dit boek is voor latere films, maar wel wordt de Sombra Group al onthuld. Die werken voor de Crimson King. Mensen in de Dixie Pig werken voor SOMBRA.



NieuwsFilm

meest populair