'Cleopatra' en 'The Adventures of Robin Hood' in EYE

'Cleopatra' en 'The Adventures of Robin Hood' in EYE

Films zijn te zien in het kader van 'Café Society'.

Café Society van Woody Allen is een ode aan de gouden jaren van Hollywood. In het kader van de première hiervan op 11 augustus zet EYE twee klassiekers uit de jaren dertig in het zonnetje namelijk Cecil B. DeMille’s Cleopatra en The Adventures of Robin Hood van Michael Curtiz.

Bij Cleopatra denken veel mensen aan de rol van Elizabeth Taylor. Maar jaren daarvoor gaf Hollywoodster Claudette Colbert de sfinxachtige Cleopatra al gestalte. Cecil B. DeMille gaf haar de hoofdrol in zijn extravagante sprookje over het oude Egypte. DeMille visualiseerde zijn dromen en visioenen van de exotische Oriënt weelderig met veel pracht en praal.

Michael Curtiz’ Oscarbekroonde avonturenfilm is de andere film, die vertoond wordt en deze heeft een van de bekendste filmkoppels in de hoofdrollen. Errol Flynn speelt de titelrol en heeft Olivia De Havilland als zijn tegenspeelster. De film werd opgenomen in Technicolor en geldt nog altijd als een boegbeeld van dit weelderige kleurentijdperk. Erich Wolfgang Korngolds muziek werd bekroond met een Oscar, evenals de artdirection en de montage.

NieuwsFilm

meest populair