SDCC2016: Sigourney Weaver over 'Alien 5'

SDCC2016: Sigourney Weaver over 'Alien 5'

Hoe kwam men met het idee voor de film?

Actrice Sigourney Weaver was aanwezig tijdens het Comic-Con panel rond de release van Aliens. Het is dertig jaar geleden dat James Cameron de vervolgfilm maakte en tijdens het panel werd gesproken over een eventueel nieuw vervolg. Het gaat dan natuurlijk om de aangekondigde film van Neill Blomkamp, die het verhaal van Ellen Ripley voort zou zetten.

Weaver vertelde dat het idee voor de film ontstond toen ze met Blomkamp aan Chappie werkte. ”We begonnen te praten over hoe de franchise Ripley achtergelaten heeft. De hele eerste dag op de set hebben we het daarover gehad,” vertelde ze.

Toch vond ze het oorspronkelijk geen goed idee om terug te keren als Ripley. ”Ik wilde nooit een vijfde film maken. Ik wilde niet terug naar de Aarde gaan, want dat vond ik saai.” Maar vier maanden nadat ze Chappie afgerond had, ”kreeg ik een script dat zo goed was en fans zoveel gaf, dat ik er enthousiast van werd.”

Vervolgens werd de film aangekondigd door Fox, maar die aankondiging kwam men op terug toen Ridley Scott liet weten een eigen nieuwe Alien-film te maken. Nu is het nog de vraag wanneer de film er komt. ”Ik hoop dat als we allebei ons werk af hebben, we terug kunnen cirkelen en de film alsnog kunnen maken.”

Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws



NieuwsFilm

meest populair