SDCC2016: James Gunn uitgebreid over 'Guardians of the Galaxy Vol.2'

SDCC2016: James Gunn uitgebreid over 'Guardians of the Galaxy Vol.2'

En bekijk het kostuum van Ego the Living Planet!

Gisteren waren er enkele grote onthullingen rond Guardians of the Galaxy Vol. 2. Zo werd eindelijk onthuld dat Kurt Russel de vader van Peter Quill (Chris Pratt) speelt en dat hij niemand minder dan Ego the Living Planet is. Na het panel trok regisseur James Gunn naar Facebook, om daar wat extra uitleg te geven. Afgezien daarvan is er een foto online verschenen van het kostuum dat Russell draagt in de film.

”Jep, zijn pa is een planeet… Min of meer,” begon Gunn. ”Het wordt allemaal uitgelegd in de film. Voor mij is dit het absolute centrum van Vol. 2 en een van de redenen waarom ik er zo naar uitkijk.” Mocht je het een vreemd idee vinden, heeft Gunn geruststellende woorden voor je.

”Toen Marvel me voor de eerste film benaderde, dacht ik, “Wacht, een pratende wasbeer? Is dat niet een belachelijk idee om een film op te baseren?” Maar toen nam ik een stapje terug en vroeg ik me af, wat nou als een wasbeer kon praten en een machinegeweer afvuren, hoe ziet dat er dan uit? Die vraag beantwoorden werd de fundering van Guardians of the Galaxy Vol. 1.”

Hij denkt dat Ego zelfs een nog ”belachelijker personage is. Maar ik vroeg mezelf af, als een planeet zou leven, hoe ziet dat er dan uit? En hoe zou het een kind kunnen krijgen? Die vragen beantwoorden bracht me naar een diepere plek dan ik had verwacht. Ik wil niet teveel weggeven nu, maar wat Nova Prime aan het einde van Vol. 1 zei over Peters vader klopt absoluut – hij is iets oerouds en onbekends. En we zullen ontdekken, dat een kosmisch wezen dat al eeuwen alleen is, misschien wel eenzamer is dan de enige pratende wasbeer van het universum.”

Gunn gaf verder nog een reeks andere details. Zo blijkt dat de Ravagers een niet al te goede werkrelatie meer hebben met Yondu (Michael Rooker), ”omdat hij Peter Quill liet gaan zonder wraak te nemen nadat hij de bol niet meegaf.” De leider van het verzet tegen Yondu is ”de ongelofelijk krachtige, maar ongelofelijk belachelijk genaamde Taserface, gespeeld door Chris Sullivan. […] Hij wordt vergezeld door Ravagers als Kraglin (Sean Gunn), Wretch (Evan Jones), Half-Nut (Jimmy Urine), Brahl (Stephen Blackehart), Gef the Ravager (Steve Agee), Oblo (Joe Fria) en Narblik (Terence Rosemore).”

Het personage van Karen Gillan, Nebula, speelt ook een grote rol in deze film. Verder ook Elizabeth Debicki, die ene Ayesha speelt. Zij is de Hoge Priesteres van een ”genetisch perfect volk dat de Sovereign heet. Ze is een vrouw waar je niet mee kan sollen – zij en haar hele wereld zijn buitengewoon dodelijk.”



Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws



NieuwsFilm

meest populair