Algemeen

Eerste recensies 'Suicide Squad' schetsen gemengd beeld

Niet iedereen is te spreken over deze derde DCEU-film.

door Jim Pedd om 11:09 in Algemeen
De eerste reacties op David Ayers Suicide Squad zijn binnen en ze schetsen een duidelijk beeld. Net als met Batman v Superman: Dawn of Justice het geval was, zal de film een scheiding laten zien tussen critici en publiek. Critici zijn namelijk overwegend negatief over de film.

Volgens Rotten Tomatoes is slechts 35% van de recensies positief en geven critici de film gemiddeld een 5,3. ”Suicide Squad heeft een getalenteerde cast en iets meer humor dan eerdere DCEU-films, maar niet genoeg om het teleurstellende eindresultaat te redden van een verwarrend plot, matige personages en vervelende regie.”

Niet dat iedereen negatief is. Zo schrijft Brian Truitt van USA Today dat de film “de stripwereld van Batman v Superman helpt uit te bouwen”. Verder vindt hij het een ”geweldige, trots geheven middelvinger richting de gevestigde orde binnen superheldenfilms.”

Chris Nashawaty van Entertainment Weekly is wat genuanceerder. Hij schrijft dat de film een ”stap voorwaarts is ten opzichte van Batman v Superman”. Toch had het een sprong vooruit kunnen zijn volgens Nashawaty en is bijvoorbeeld de schurk niet interessant genoeg en wordt er “niet genoeg gedaan met Leto’s Joker”.

In zijn recensie schrijft Peter Debruge voor Variety dat de film veel luchtiger had moeten zijn, zoals beloofd lijkt te worden in de trailers. Vooral het eerste deel van de film, als de schurken een introductie krijgen, vindt Debruge leuk, maar daarna verliest Ayer zich volgens hem in een overdreven verhaal en standaardgevechten met een niet zo goed uitgewerkte schurk.

Het meest negatief lijkt Todd McCarty voor The Hollywood Reporter te zijn. Hij omschrijft de film van David Ayer als een ”verwarrende onderneming die nooit zo cool wordt als die zichzelf lijkt te vinden”. Ook hij vindt vooral de introductie van de individuele schurken het hoogtepunt van de film. Dat komt ”door de belofte die het in zich heeft”. Pas daarna wordt het minder, omdat Ayer moeite lijkt te hebben met het vinden van een goede balans voor zijn ensemble van schurken.

Al die gemengde reacties hebben al geleid tot een reactie van regisseur David Ayer en van fans. Ayer plaatste op Twitter een citaat van Emiliano Zapata, ”ik sterf liever staande, dan op mijn knieën te moeten leven”. Daarmee bedoelde hij waarschijnlijk te zeggen te staan voor wat zijn film uitdraagt en geen spijt te hebben.

En dan zijn er nog de fans, die vinden dat een website als RottenTomatoes niet zou moeten bestaan als dit soort negatieve recensies leiden tot slechte box office prestaties. Daarom lanceerden ze op Change.org een petitie. ”We willen dat deze website ermee stopt omdat critici de films van DC altijd slechte recensies geven […] en dat de mening van mensen beïnvloedt, ook al zijn het geweldige films.” Tot nu toe tekenden bijna 8.000 mensen.

De film gaat morgen in Nederland in première. Houd FT in de gaten voor onze recensie! Verder verwijzen we je door naar dit artikel voor een minigids over alle personages.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Vergelijkbaar met Batman V Superman inerdaad. Ook die viel helaas ietwat tegen. Ga er ondanks deze kritieken wel gewoon naartoe vanavond.

Scheerzeep

Avatar

Mogen jullie (de Nederlandse Pers) de film vandaag pas bekijken? :o Smiley face

dawgrule

Avatar

Tot nu toe zijn alle DC(-EU)-films wel een beetje aan het falen he? Ik heb dan ook zoveel minder vertrouwen in Justice League...

Jim

Avatar

Scheerzeep "Mogen jullie (de Nederlandse Pers) de film vandaag pas bekijken? :o Smiley face"

Volgens mij was de persvoorstelling deze ochtend.

Bilbo

Avatar

Het is zeer jammer dat het huis van de meest iconische superhelden zo achter moet liggen op het gebied van het bouwen van een succesvolle franchise.

Frietgezicht

Avatar

Dat de meeste critici (ook in Amerika) de film zo laten pas mogen zien zegt meestal al genoeg zoals bij bijv The Fantastic Four.

Hoewel ik natuurlijk zelf ga oordelen is dit toch jammer en is het wel duidelijk dat we niet met een pareltje te maken hebben.

starbass

Avatar

Was te verwachten natuurlijk, er wordt al zoveel hype gecreëerd dat het wel moet tegenvallen ;)

YOLO

Avatar

kidcassidy "Vergelijkbaar met Batman V Superman inerdaad. Ook die viel helaas ietwat tegen."

dawgrule "Tot nu toe zijn alle DC(-EU)-films wel een beetje aan het falen he?"
;)
Zo mag dat wel. Slechte kritiek geven als het gaat om DCEU films. Ligt bij sommigen nogal gevoelig hier ;)

Werd bij mij niet zo gewaardeerd. Wat voor mij een worst zal wezen, want het is mijn eigen mening. 8-) Daarmee basta.

Ik ben het dus met jullie eens. Maar ik heb nog goede hoop voor SS, daar ga ik heel gauw heen. Ik ben nog steeds positief tov Wonder Woman (ondanks de Snyder stijl in de trailer) en JL (lijkt anders dan BvS). Zelfs al zou SS helemaal shit zijn, dan nog zie ik de volgende DCEU films wel verschijnen.

Ereptile

Avatar

Mensen hier kennen Jeremy Jahns wel Smiley face Ik ben zo langzamerhand wel geïnteresseerd in de SS. Maar ik wacht de recensies van de fans wel af. Het lijkt een trend te worden om best wel goede films een slechte review te geven...

Ed Crane

Avatar

YOLO ";)
Zo mag dat wel. Slechte kritiek geven als het gaat om DCEU films. Ligt bij sommigen nogal gevoelig hier ;)

Werd bij mij niet zo gewaardeerd. Wat voor mij een worst zal wezen, want het is mijn eigen mening. 8-) Daarmee basta. "


Haha, lol, wat voor een paria-rol ben jij jezelf hier aan het aanmeten :D

YOLO

Avatar

Ed Crane "Haha, lol, wat voor een paria-rol ben jij jezelf hier aan het aanmeten :D"
Nee hoor, heb genoeg bewijzen van deze personen.
Valt wel op dat jij mij weer probeert aan te vallen en niet over de Suicide Squad hebt. Want daar gaat deze onderwerp over en niet over mijn "paria-rol".

Ed Crane

Avatar

YOLO "Nee hoor, heb genoeg bewijzen van deze personen.
Valt wel op dat jij mij weer probeert aan te vallen en niet over de Suicide Squad hebt. Want daar gaat deze onderwerp over en niet over mijn "paria-rol"."


Aanvallen? Ik vind het juist alleen maar lollig. :+

Wat moet ik over Suicide Squad zeggen dan? Ik heb er weinig over te zeggen, ik heb de film immers nog niet gezien. De trailers etc. kennen we nu wel, daar heb ik niets meer over te zeggen. Ik had geen goede RT-score of recensies verwacht en zoals je weet boeien RT en 95% van de recensenten me niet, ook niet als ze erg goed zijn, dat heb ik heel vaak bij allerhande films gezegd. Wie weet is de film inderdaad matig, daar kom ik pas achter als ik de film zie.

spiderm8n

Avatar

Heelveel recensenten begrijpen Superhelden films niet ! ... en het gewone volk ( die dus geen comics lezen en dus niet weten wat hun precies te wachten staat ) die toch naar een superheldenfilm gaat komt vaak bedrogen uit omdat Dc nou eenmaal met de filmUniverse een donkerder pad is ingeslagen.

Marvel is wat meer heppie de peppie ... als je vanuit de Marvel instelling een Dc film gaat kijken valt deze zowiezo tegen ...

Tip : als je al besloten had om deze te gaan kijken ... vooral niet op kritieken afgaan ...maar op je eigen oordeel

Homer

Avatar

Hahahahaha, arme DC ... hopelijk betekent dit het begin van het einde van die superheldengekte.

Chris23

Avatar

Homer "Hahahahaha, arme DC ... hopelijk betekent dit het begin van het einde van die superheldengekte."


Of dat ze hier nou eindelijk s van leren en een andere weg in slaan en beter passende regisseurs gaan aanstellen en wat meer kleur gaan gebruiken i.p.v. die vreselijke donkere filters/palletten en Superman wat vrolijker laten kijken en qua muziek wat leuke uplifting themes gaan doen en dat de ¨superhelden¨ s n keer mensen gaan redden en Marvel niet proberen na te doen en .... ach who am i kidding, het is te veel wat er aan schort ;)

ridjieddo

Avatar

spiderm8n "Heelveel recensenten begrijpen Superhelden films niet ! ... en het gewone volk ( die dus geen comics lezen en dus niet weten wat hun precies te wachten staat ) die toch naar een superheldenfilm gaat komt vaak bedrogen uit omdat Dc nou eenmaal met de filmUniverse een donkerder pad is ingeslagen.

Marvel is wat meer heppie de peppie ... als je vanuit de Marvel instelling een Dc film gaat kijken valt deze zowiezo tegen ...

Tip : als je al besloten had om deze te gaan kijken ... vooral niet op kritieken afgaan ...maar op je eigen oordeel"

Recensenten begrijpen superhelden films niet? Het 'gewone' volk? DC donkerder pad ingeslagen?
Heppie de peppie??????

Worden mensen niet moe van dit hele "kritiek op DC is (on)terecht"-gedoe? Marvel loopt nou eenmaal ietsjes voorop en DC presteert jammer genoeg (nog) niet voldoende.

MoS vond ik trouwens nog wel te behappen. BvS viel me wel echt tegen (alhoewel de nieuwe extended cut van BvS waarschijnlijk veel goed zal maken), WW en JL trailer vond ik niet indrukwekkend muv Aquaman. Suicide Squad ga ik alleen zien vanwege Cara Delevingne.

Homer

Avatar

Wat hierboven staat. DC-fanboys moeten gewoon inzien dat 'hun' films dikke, klonterige schijt zijn. En het belachelijkste is dat ze hun frustraties afreageren op filmcritici.

Shifty777

Avatar

Ereptile "Mensen hier kennen Jeremy Jahns wel Smiley face Ik ben zo langzamerhand wel geïnteresseerd in de SS. Maar ik wacht de recensies van de fans wel af. Het lijkt een trend te worden om best wel goede films een slechte review te geven...

"


De review van Jahns was de eerste die ik zag, en ondanks dat hij niet mijn favoriete recensent is, gaf het mij wel positieve hoop voor de film, tot ik de rest las vandaag...

Maar jouw opmerking snap ik niet, in welke trend worden welke "best wel goede films" nog met een slechte review benadeeld? Ik vind het eerder een spijtige trend dat bij sommige films met een grote fanschare de fans hun kop in het zand steken als een film gewoonweg niet zo goed is. Dat recensenten iets tegen een bepaalde stal als DC hebben over door de concurrent betaald worden, en dergelijke onzin.

benjamin

Avatar

Hoe voorspelbaar het ook al was zodra de eerste reviews binnenkwamen wat we weer mochten verwachten, maar dit soort reacties op recensies blijven behoorlijk bizar in mijn ogen. Ik had ook liever gezien dat iedereen lovend(er) was over deze prent, maar dat is toch geen reden om met zwakke excuses of lachwekkende petities aan te komen die elke weldenkende mens direct als onzin afdoet. Dat er zo veel moeite is om andere meningen te aanvaarden en respecteren is al flauw, maar het wordt pas echt idioot als je ziet dat dit (grotendeels) komt van wie zelfs de film nog niet eens zelf gezien heeft en niet eens weten of het al dan niet terecht is.

23VDV23

Avatar

De meningen zijn gewoon verdeeld. Empire Magazine is één van mijn vaste plekken voor recensies omdat ik doorgaans met ze op één lijn lig (tot nu toe was dat bij SPECTRE eigenlijk alleen niet het geval). Daar zijn ze behoorlijk positief en krijgt de film 4 sterren. http://www.empireonline.com/movies/suicide-squad/review/

kidcassidy

Avatar

Zojuist deze film gezien en jeetje wat was hij vermakelijk. Batman V Superman viel mij tegen, maar de toon in deze film is heel anders. Geweldige personages die de zaal flink op zijn kop zetten. Topper dus!

Hancock

Avatar

spiderm8n "Heelveel recensenten begrijpen Superhelden films niet ! ... en het gewone volk ( die dus geen comics lezen en dus niet weten wat hun precies te wachten staat ) die toch naar een superheldenfilm gaat komt vaak bedrogen uit omdat Dc nou eenmaal met de filmUniverse een donkerder pad is ingeslagen.

Marvel is wat meer heppie de peppie ... als je vanuit de Marvel instelling een Dc film gaat kijken valt deze zowiezo tegen ...

Tip : als je al besloten had om deze te gaan kijken ... vooral niet op kritieken afgaan ...maar op je eigen oordeel"


Precies :+

Moviemagic

Avatar

Waarom hangen mensen zo aan Rotten Tomatoes? Als je ziet dat bijvoorbeeld de nieuwe ghostbusters op 77% staat dan moet je deze site niet echt serieus nemen. Op IMBD heeft deze film een 5,4 en SS een 8,4. Het zegt dus allemaal nog niets.

eltorro

Avatar

kidcassidy "Zojuist deze film gezien en jeetje wat was hij vermakelijk. Batman V Superman viel mij tegen, maar de toon in deze film is heel anders. Geweldige personages die de zaal flink op zijn kop zetten. Topper dus!"

Mooi, goed om te horen ik ga er volgende week pas naartoe

horizon

Avatar

Moviemagic "Waarom hangen mensen zo aan Rotten Tomatoes? Als je ziet dat bijvoorbeeld de nieuwe ghostbusters op 77% staat dan moet je deze site niet echt serieus nemen. Op IMBD heeft deze film een 5,4 en SS een 8,4. Het zegt dus allemaal nog niets."

Meestal is het zo dat RT goed is als ze het met je eens zijn en RT slecht als ze het niet met je eens zijn. ;)

TheMorry

Avatar

Op zich was Batman v Superman niet eens zo super slechte film. Mijn grootste irritatie was dat de film vergat een eigen identiteit te hebben. Het kon een fantastische superhelden thriller worden tussen 2 superhelden. Maar ze maken de fout om de hele Justice door je strot te douwen. Ze hadden wonder woman als enige moeten introduceren en de andere zoals Flash aqaua etc voor een vervolg film moeten laten. Ook Doomsdag en superman dood laten gaan waren domme zetten. De emotionele impact zou veel groter zijn als het bij film 2-3 oid gebeurd. Lex leekt teveel op the joker...

Wat Marvel goed deed was kleine hints geven over wat er komen gaat. DC gooit het direct in je gezicht en vergeet daarbij dat de film op zijn eigen benen moet kunnen staan.

Morgen avond naar Suicide Squad!

ISIM

Avatar

Blijf het wel raar vinden dat RT en IMDB zo van
Elkaar verschillen. Ghostbusters had zelfs 77%vol RT. Moest wel even lachen.

Hoe dan ook, zaterdag ga ik er heen Smiley face

benjamin

Avatar

ISIM "Blijf het wel raar vinden dat RT en IMDB zo van elkaar verschillen."
Ik vind het eerlijk gezegd vrij logisch dat twee cijfers die op geheel verschillende manier bekomen worden wel eens van elkaar durven te verschillen.

ISIM

Avatar

benjamin "Ik vind het eerlijk gezegd vrij logisch dat twee cijfers die op geheel verschillende manier bekomen worden wel eens van elkaar durven te verschillen."


:Y:Y:Y

horizon

Avatar

benjamin "Ik vind het eerlijk gezegd vrij logisch dat twee cijfers die op geheel verschillende manier bekomen worden wel eens van elkaar durven te verschillen."

Daarnaast zijn eerste 15000 stemmen op imdb niet veel zeggend. Zeker gezien het feit dat stemmen "gekocht" kunnen worden.

ISIM

Avatar

horizon "Daarnaast zijn eerste 15000 stemmen op imdb niet veel zeggend. Zeker gezien het feit dat stemmen "gekocht" kunnen worden."


Dat is wel een hele aparte redenatie. Bij RT kunnen toch net zo goed stemmen gekocht zijn????? Dat slaat in mijn ogen nergens op.

Maar ja blijkbaar stelt IMDB niets meer voor als ik het zo lees hierzo.

IMDB VS RT

IMDB
- Ghostbusters - 5,4
- Suicide Squad - 8,2
- Batman v Superman - 6,9
- HULK - 5,7
- Jason Bourne - 7,2


RT
- Ghostbusters - 73%
- Suicide Squad - 31%
- Batman v Superman - 27%
- Iron Man 3 - 66%
- Jason Bourne - 57%

ridjieddo

Avatar

TheMorry "Op zich was Batman v Superman niet eens zo super slechte film. Mijn grootste irritatie was dat de film vergat een eigen identiteit te hebben. Het kon een fantastische superhelden thriller worden tussen 2 superhelden. Maar ze maken de fout om de hele Justice door je strot te douwen. Ze hadden wonder woman als enige moeten introduceren en de andere zoals Flash aqaua etc voor een vervolg film moeten laten. Ook Doomsdag en superman dood laten gaan waren domme zetten. De emotionele impact zou veel groter zijn als het bij film 2-3 oid gebeurd. Lex leekt teveel op the joker...

Wat Marvel goed deed was kleine hints geven over wat er komen gaat. DC gooit het direct in je gezicht en vergeet daarbij dat de film op zijn eigen benen moet kunnen staan.

Morgen avond naar Suicide Squad!"


+1

benjamin

Avatar

horizon "Daarnaast zijn eerste 15000 stemmen op imdb niet veel zeggend. Zeker gezien het feit dat stemmen "gekocht" kunnen worden."
Op zich moet je de imdb-scores (en zeker de eerste stemmen) sowieso met een korrel zout nemen bij dit soort grote releases. Dat cijfer is vrij beïnvloedbaar door mensen die de film nog niet gezien hebben of met meerdere accounts stemmen.

Ed Crane

Avatar

ISIM "Dat is wel een hele aparte redenatie. Bij RT kunnen toch net zo goed stemmen gekocht zijn????? Dat slaat in mijn ogen nergens op.

Maar ja blijkbaar stelt IMDB niets meer voor als ik het zo lees hierzo.

IMDB VS RT

IMDB
- Ghostbusters - 5,4
- Suicide Squad - 8,2
- Batman v Superman - 6,9
- HULK - 5,7
- Jason Bourne - 7,2


RT
- Ghostbusters - 73%
- Suicide Squad - 31%
- Batman v Superman - 27%
- Iron Man 3 - 66%
- Jason Bourne - 57%"


Het zijn allebei cijfers, maar je weet dat ze allebei iets totaal verschillends uitdrukken? Smiley face

Als je een vergelijking wil maken, kun je beter de IMDb-score en de Meta-Critic-score vergelijken.

benjamin

Avatar

Nog wat reacties die op z'n zachtst gezegd geen gemengd beeld schetsen:NieuwsFilm