Mel Gibson schrijft woordenboek in 'The Professor and the Madman'

Mel Gibson schrijft woordenboek in 'The Professor and the Madman'

En Sean Penn gaat hem daarin bijstaan.

Mel Gibson gaat de hoofdrol spelen in The Professor and the Madman, terwijl Sean Penn in gesprek is om ook mee te gaan doen. Gibson produceert de film ook, nadat hij al twee decennia de rechten op het gelijknamige boek van Simon Winchester kocht.

Farhad Safina zal The Professor and the Madman gaan regisseren, wat voor hem zijn regiedebuut betekent. Het script werd oorspronkelijk geschreven door Todd Komarnicki en John Boorman, Safina is dat nu aan het herschrijven. Eerder schreef hij voor Gibson ook het script van Apocalypto.

The Professor and the Madman gaat over de schepping van de Oxford English Dictionary, zo'n begrip dat er zelfs de afkorting OED voor bestaat. Mel Gibson zal professor James Murray spelen, die in 1857 begon aan de samenstelling van de OED en die voorzitter werd van het comité dat de verdere ontwikkeling overzag. Penn zou Dr. William Chester Minor spelen, die meer dan 10.000 bijdrages aan het woordenboek leverde ondanks dat hij opgesloten zat in een gesticht voor crimineel gestoorden. De opnames moeten in september in Europa van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair