'Saw'-producent wil nieuw leven in 'Pumpkinhead' blazen

'Saw'-producent wil nieuw leven in 'Pumpkinhead' blazen

De bovennatuurlijke horrorfilms gaan over het gelijknamige, wraakzuchtige wezen.

Het is de bedoeling dat de horrorreeks Pumpkinhead opnieuw in onze bioscopen te zien zal zijn, althans - een remake. Producent Peter Block, die aan alle Saw-films werkte, heeft de rechten van de Pumpkinhead-franchise overgenomen. Hij meldt momenteel op zoek te zijn naar een filmmaker die de horror moet regisseren, welke hij produceert.

In het origineel uit 1988 speelt Lance Henriksen (Aliens) de hoofdrol. Hij is alleenstaande vader Ed die een kleine winkel langs de weg beheert. Als hij vertrekt om boodschappen te halen, wordt zijn zoontje per ongeluk gedood door rondtoerende jongeren met een crossmotor. Ed bezoekt een heks, hopende dat ze zijn zoontje terug kan brengen, maar het is al te laat.

Wel biedt ze hem wraak aan - in de vorm van het mythologische wezen Pumpkinhead, wiens misvormde lijk door Ed opgegraven moet worden. De heks brengt het schepsel tot leven, dat al snel de jongeren één voor één opjaagt en doodt. Ed krijgt echter spijt van zijn beslissing en besluit de resterende jongelui te redden.

De film bracht een direct-to-video vervolg voort genaamd Pumpkinhead II: Blood Wings en twee tv-films Pumpkinhead: Ashes to Ashes en Pumpkinhead: Blood Feud. Sindsdien ligt de serie stil. Producent Block heeft eveneens aangegeven een schrijver te hebben benaderd om het scenario in orde te brengen. Het verhaal zal overeenkomsten delen met de eerste film, waaronder "iconische shots en iconische uitspraken." Block hoopt dat de horror volgend jaar opgenomen wordt. Het toepassen van praktische effecten is volgens hem een prioriteit.



NieuwsFilm

meest populair