Will Smith begrijpt niet wat men in Donald Trump ziet

Will Smith begrijpt niet wat men in Donald Trump ziet

"Ik snap niet waarom mensen voor hem applaudisseren."

Langzaam komt het eraan: Amerikanen gaan hun volgende president kiezen. Na vele campagnes zijn er dan eindelijk twee presidentskandidaten overgebleven: Democraat Hillary Clinton en Republikein Donald Trump. De laatstgenoemde krijgt het dikwijls voor elkaar om diverse volkeren te beledigen, tot verbazing van anderen.

Vandaag is Suicide Squad uitgekomen en ter promotie sprak Will Smith, die in de DC-film antiheld Deadshot belichaamt, met het Australische News.com.au over de presidentsverkiezingen. Smith (47 jaar) hield zich niet in met het onderuithalen van de 70-jarige Trump. "Het doet mijn ogen tranen dat zo'n man publiekelijk een vrouw voor een vet varken uitmaakt. En de mensen die daarvoor applaudisseren... Ik vind het absoluut verdomde krankzinnigheid."

De acteur gaat verder: "Mijn grootmoeder zou de tanden uit mijn mond hebben geslagen als ik zo over een vrouw sprak. Als één van mijn zoons... En ik word al woedend als ik eraan denk, als één van mijn zoons dat in een openbare plaats zou zeggen, mochten ze niet eens meer onder mijn dak wonen."

Om één of andere reden maakt Smith zich geen zorgen, hij vermoedt dat het Amerikaanse volk slim zal stemmen. "Uit het diepste van mijn hart geloof ik dat Amerika niet voor Trump zal kiezen. Dat mogen we gewoon niet. Van alle dingen die hij heeft gezegd - en we zouden een hele waslijst kunnen doornemen - is dat hetgeen wat de duisternis in zijn ziel weergeeft. Ik snap niet waarom mensen voor hem applaudisseren."



NieuwsFilm

meest populair