Zack Snyder regisseerde scène uit 'Suicide Squad'

En film draait waarschijnlijk niet in China; eerste indrukwekkende Box Office resultaten bekend.

De derde DCEU-film Suicide Squad was de eerste in de DC-filmreeks die door iemand anders dan Man of Steel en Batman v Superman-kopman Zack Snyder werd geregisseerd. Toch had de regisseur een aandeel in de regie van de film van David Ayer.

Het blijkt namelijk dat Snyder verantwoordelijk is voor de scène met The Flash, gespeeld door Ezra Miller. De snelle superheld is in een flashback-scène verantwoordelijk voor het in de kraag grijpen van Jai Courtney's Captain Boomerang.

Ayer liet in gesprek met Collider weten dat de scène altijd al in de film zat, maar werd opgenomen in Londen: "Flash zat altijd al in de film, we hadden geluk doordat Justice League al werd opgenomen en dat het uniform al af was. Zij hadden de spullen, waardoor het mogelijk was dat dit werd opgenomen." Volgens Ayer werd de scène opgenomen toen Suicide Squad al in post-productie was. Ook gaf hij aan dat Snyder het camerawerk dirigeerde.

De eerste financiële cijfers zijn ondertussen binnen. Tijdens de nachtelijke voorpremières in de States pakte Suicide Squad een fraaie $20.5 miljoen en staat na één dag al op $65,1 miljoen. Eerder dit jaar pakte Dawn of Justice $27,7 miljoen tijdens de voorpremières. Buiten de States staat de teller op $64,6 miljoen en dit brengt de mondiale tussenstand naar $129,7 miljoen. Morgenavond weten we meer over de opbrengst tijdens het eerste weekend. In Nederland noteerde de film de beste openingsdag van 2016. Er werd circa 460.000 euro opgehaald. Het record was in handen van Captain America: Civil War, met 420.000 euro.

Overigens lijkt de superslechterikenfilm niet in China te verschijnen, onder meer vanwege het geweld in de film. Dit is uiteraard een financiële domper voor Warner Bros. Ook zou de film niet in een groot deel van Mexico in de bioscoop verschijnen. Dit vanwege problemen met de lokale distributeur, Universal Pictures.

Hieronder ook nog de videoclip van 'Purple Lamborghini' van Skrillex & Rick Ross. Met medewerking van Jared Leto's The Joker.



NieuwsFilm

meest populair